Haberler

Almanya'da Taksicilere de Kemer Takma Zorunluluğu Geliyor

Almanya'da 1970'li yıllardan bu yana taksicilere gasp olaylarında hareket serbestisi sağlaması açısından kemer takma zorunluluğu uygulanmıyordu.

Almanya'da 1970'li yıllardan bu yana taksicilere gasp olaylarında hareket serbestisi sağlaması açısından kemer takma zorunluluğu uygulanmıyordu. Düzenlemenin, taksiciler açısından trafik kazalarının gasp olaylarından daha tehlikeli hale gelmesi ve kazalar nedeniyle yaralanma olaylarının artması üzerine yapıldığı belirtiliyor.

Alman Taksiciler Birliği verilerine göre, 2013 yılında 244 gasp olayı yaşanırken, kazalarda yaralanan taksicilerin sayısı gasp olaylarından on kat daha fazla.

Gazetenin haberine göre, 15 aya kadar olan bebeklerin araçlarda seyahati konusunda da yeni düzenleme yapılıyor. 15 aydan küçük bebeklerin özel bebek koltuklarında sürüş yönünün aksi yönde ya da yan şekilde kemer takılarak seyahat etmeleri öngörülüyor. Düzenlemeye uymayanlara 25 Euro para cezası verilmesi sözkonusu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title