Haberler

Almanya'da Sanayi Üretimi Beklentinin Altında Arttı

Almanya'da sanayi üretimi ekim ayında bir önceki aya kıyasla beklentilerin altında kalarak yüzde 0,3 yükseldi.

Almanya'da sanayi üretimi ekim ayında bir önceki aya kıyasla beklentilerin altında kalarak yüzde 0,3 yükseldi.

Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) bugün açıkladığı geçici verilere göre, bu yılın ekim ayında mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi eylül ayına kıyasla yüzde 0,3 artış gösterdi. Sanayi üretimi, geçen yılın ekim ayına kıyaslandığında ise yüzde 1,2 arttı.

Daha önce yüzde 1,6 gerilediği açıklanan ağustos ayı sanayi üretimi verisi ise yüzde 1,8 azalışa revize edildi.

Ülkede sanayi üretiminin ekimde aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 1,6 artması bekleniyordu. Böylece sanayi üretimi piyasa beklentisinin altında bir performans gösterdi.

Veriler ayrıca, Almanya'da ekim ayında önceki aya kıyasla enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin yüzde 0,1 yükseldiğini ortaya koydu.

Ülkede, bu dönemde sanayide sermaye malları üretimi yüzde 0,5, tüketim malları üretimi yüzde 0,1 arttı. Ara malı üretimi ise yüzde 0,5 geriledi. Söz konusu dönemde enerji üretimi de yüzde 0,5 azalırken, inşaat üretimi yüzde 1,7 arttı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title