Haberler

Almanya'da Sanayi Üretimi Beklentilerin Altında Arttı

Güncelleme:

Almanya'da aralık ayında sanayi üretimi beklentilerin altında kalarak bir önceki aya oranla yüzde 0,1 artarken, yıllık bazda ise yüzde 0,7 azaldı.

Almanya'da aralık ayında sanayi üretimi beklentilerin altında kalarak bir önceki aya oranla yüzde 0,1 artarken, yıllık bazda ise yüzde 0,7 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) verilerine göre, Almanya'da aralık ayında mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi aylık bazda yüzde 01 arttı. Sanayi üretimi yıllık bazda ise yüzde 0,7 geriledi.

Piyasalarda sanayi üretiminin aylık yüzde 0,4 artması yıllık ise yüzde 0,3 gerilemesi bekleniyordu. Böyle Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da sanayi üretimi beklentilerin altında gerçekleşti.

2014 yılı aralık ayında sanayi üretimi, inşaat ve enerji hariç bir önceki aya oranla yüzde 0,5 artış kaydetti.

Sanayi üretiminde ara malı üretimi yüzde 2 ve tüketim malları üretimi de yüzde 1,4 arttı. Ancak sermaye malları üretimi yüzde 1,2 geriledi. Söz konusu dönemde enerji üretimi yüzde 0,8 artarken, inşaat üretimi ise yüzde 2,9 azaldı.

Öte yandan sanayi üretimindeki artışın ülke ekonomisindeki zayıf toparlanmanın sürdüğüne işaret ettiği düşünülüyor. Daha önce, Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), zayıf toparlanmanın sürdüğü Almanya'nın bu yıl, gelecek yıl ve 2016 yılına ilişkin büyüme ve Avrupa Birliği (AB) uyumlu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentilerini aşağı yönlü revize etmişti. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title