Haberler

Almanya'da Ransbach- Baumbach Ditib Yeni Camisi İbadete Açıldı

Almanya'da Mainz bölgesinde faaliyet göstermekte olan Ransbach-Baumbach DİTİB Yeni Camisi törenle ibadete açıldı.

Almanya'da Mainz bölgesinde faaliyet göstermekte olan Ransbach-Baumbach DİTİB Yeni Camisi törenle ibadete açıldı. Törene Mainz Başkonsolosu Arif Eser Torun, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Mainz Din Hizmetleri Ataşesi Ahat Taşçı, Ransbach-Baumbach Vali Yardımcısı Kurt Schüler, Ransbach- Baumbach Belediye Başkanı Michael Merz ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Ransbach-Baumbach DİTİB Yeni Camisi Derneği'nin Başkan Yardımcısı Ayşegül Bekar'ın sunumu, Din Görevlisi Nimetullah Öyün'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından tasavvuf musikisi eşliğinde sema gösterisi ile başladı.

"KENTİMİZ FARKLI DİNLERE AÇIK BİR KAPIDIR"

Dernek Başkanı Ramazan Şengül, 2012 yılının Haziran ayında temeli atılan caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Katolik Kilisesi adına programa katılan Sonja Perk, "Müslümanlar buraya geldiklerinde inançların gereğini yaşamak için camileri inşa ettiler. Farklı ırklarda insanların ibadet edebileceği mekanlar oluşturdular" dedi. Perk, caminin okul ve diğer grupların ziyaret edebileceği güzel bir mekan olmasının yanı sıra şehirlerine zenginlik katan bir mabet olduğunu söyledi.

Ransbach- Baumbach Belediye Başkanı Michael Merz konuşmasına Türkçe "Merhaba, hoş geldiniz" diyerek başladı. Merz, "Silueti, mimarisi ve çevreye uyumu ile göz alıcı inşa edilen caminin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ransbach-Baumbach şehri, farklı dinlere açılan kapı olduğunu göstermiştir. Hangi dine mensup olursa olsun şehrimizde yaşayan halkımız huzurlu ve mutlu bir şekilde geçinmektedir" diye konuştu.

"HERKESE AÇIK BİR YER"

DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, konuşmasında salonda hazır bulunan siyasilere, kurum temsilcilerine ve misafirlere bu anlamlı günde sevinçlerini paylaştıkları için teşekkür etti. Aşıkoğlu, bu açılışın aynı zamanda birlikte olan bir geleceğin de aynası olduğunu vurguladı. Cami kavramının birleştirmek, birlik olmak, bir yerde toplamak ve buluşturmak olduğunu ifade eden Aşıkoğlu, bu mabedin sadece Müslüman cemaat mensupları için değil gayrimüslim komşu ve dostların da gelebileceği bir yer olduğunu söyledi.

Germersheim DİTİB Gençlik Kolları mehteran takımının gösterisinin ardından Ransbach- Baumbach DİTİB Yeni Camisi'nin kurdelesi, Başkonsolos Arif Eser Torun, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Din Hizmetleri Ataşesi Ahat Taşçı, Vali Yardımcısı Kurt Schüler, Belediye Başkanı Michael Merz, Katolik Kilisesi Temsilcisi Sonja Perk, Rhein- Pfalz DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Yıldız tarafından kesildi.

Açılışın ardından, cami konuklara gezdirilerek müştemilatı hakkında bilgi verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Yaşar Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title