Haberler

Almanya'da Müslümanlar Medya Kuruluşlarını Ziyaret Ederek, ?basın Özgürlüğünden Yanayız? Mesajı...

Almanya'da Müslümanlar medya kuruluşlarını ziyaret ederek, 'basın özgürlüğünden yanayız' mesajı verecek

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), 16 Ocak günü, cuma namazının ardından ülke genelinde medya kuruluşlarının önünde uyarı nöbeti eylemi gerçekleştirecek. Almanya'da 60'dan fazla kentte gerçekleştirilecek uyarı nöbeti kapsamında, DİTİB eyalet birliği temsilcileri, cami derneklerinin başkanları ile din görevlileri medya kuruluşlarının önüne çiçek bırakarak Fransa'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyecekler. Ziyaret edilecek medya kuruluşlarında Almanya'daki Müslümanların basın ve ifade özgürlüğünden yana olduğu mesajı verilecek.

DİTİB Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında uyarı nöbetlerine

dileyen vatandaşların da katılabileceği bildirildi. Hangi medya kuruluşlarının hangi saatlerde ziyaret edileceği ile ilgili detaylı bilgiyi DİTİB'in www.ditib.de adlı İnternet sitesinden öğrenmek mümkün.

'KARŞILIKLI EMPATİ BEKLİYORUZ'

DİTİB Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa uyarı nöbetleri ile ilgili şunları söyledi 'Bu eylemimizle iki şeyi ifade etmek istiyoruz. Anayasal ve son derece kıymetli olan, vazgeçemeyeceğimiz basın ve fikir hürriyetini destekliyoruz, bunun arkasındayız. Öte yandan medya organlarından kendilerini bizim yerimize koymalarını istiyoruz. İslam dinini ve İslam dininin değerlerini ele alırlarken kendilerini bizim yerimize koymalarını bekliyoruz. Biz öldürülen insanların ailelerinin duygularını anlıyoruz, kendimizi onların yerine koyabiliriz. Bir empati ortaya koyabiliriz. Ama aynı empatiyi biz de bekliyoruz. Bu ziyaretlerimizde tavrımızla, halimizle bunu ifade etmiş olacağız. Hamburg'da Der Speigel, Mainz'da ZDF, Münih'de BR ve Köln'de RTL ziyaret edeceğimiz medya kuruluşları arasında yer alıyor.'

'FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNÜN YANINDAYIZ'

Toplantıda DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu ise, 'Bizim için temel olan insan özgürlüğü ve onurunun korunmasıdır. Din, vicdan ve ifade özgürlüğü son derece önemlidir. Nerede olursa olsun korunması gerekir. Buna karşı yapılan her türlü hareketi biz tasvip etmiyoruz, kınıyoruz, şiddetle karşı çıkıyoruz. Yapacağımız etkinlikle fikir özgürlüğünün yanında olduğumuzu beyan edeceğiz. Amacımız dünyanın neresinde olursa olsun, bahsettiğim özgürlüklere karşı yapılacak her türlü hareketin doğru almadığını haykırmaktır. Biz teşkilatımızla bunu gösterme çabası içinde olacağız' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Almanya Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title