Haberler

Almanya'da Müslüman Kardeşler Hristiyanlaştırılmış

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Azerbaycan vatandaşı Davut Aliev, Alman Gençlik Dairesinin 3 yıl önce elinden aldığı iki kızının da Hristiyanlaştırıldığını söyledi.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Azerbaycan vatandaşı Davut Aliev, Alman Gençlik Dairesinin 3 yıl önce elinden aldığı iki kızının da Hristiyanlaştırıldığını söyledi.

Aliev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bunun dışında gençlik dairesinin yurdunda yaşayan çocuklarının Almanca eğitim aldıkları için kendileriyle iletişim kuramadıklarını vurguladı.

Köln'deki bir mülteci kampında özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki Aliev, "Eski kız arkadaşımla 6 yıl resmi nikah olmadan yaşadık. Tamila (8) ve Armanda (10) adlarında iki kızımız dünyaya geldi. Daha sonra anlaşmazlık yüzünden ayrılmak zorunda kaldık ve çocuklarım anneleriyle birlikte yaşamaya başladı. Bir süre sonra kızlarımın velayetini almak için mahkemeye başvurdum ve kazandım. Başıma ne geldiyse bundan sonraki süreçte meydana geldi." dedi.

Mahkeme kararı ile kızlarını aldıktan sonra her şey daha iyi olacak diye düşünürken eski eşinin kendilerini şikayet ettiğini ifade eden Aliev, şöyle devam etti:

"Kızlarımın bakımına annem de yardım ediyordu. İzin döneminde ve Viyana'ya tatile gittik. Bu arada çocuk bir süre ana okuluna gitmedi. Devamsızlığın yanı sıra çeşitli iftiralarla gençlik dairesinden gelen yetkililer çocuklarımı elimden aldı. O zamanlar haklarımızı da tam olarak bilmiyorduk. Üç yıldır mahkemelerde uğraşıyorum ve çocuklarımın yüzünü yeni yeni göstermeye başladılar."

Aliev, ayda iki kez görmeye izin verilen kızlarının haç işareti yaptığını fark ettiğinde kendileriyle konuştuğunu ve kızlarının Hristiyanlığa inandıklarını öğrenince adeta dünyasının başına yıkıldığını bildirdi.

"Artık onlarla Türkçe konuşamıyoruz"

Çocukların babaannesi Tamara Aliev ise torunlarının Türkçe bilmediğini kendisinin de yeteri kadar Almanca bilmemesi nedeniyle rahatça konuşamadığını dile getirdi.

Yetkililerden kendilerine yardım etmelerini isteyen Aliev, şunları kaydetti:

"Gençlik dairesine çocukların Müslüman olduğunu söyledik, eğitim verirken ana dilleri olan Türkçe ve Azerbaycan dillerinde eğitim verilmesini özellikle talep ettik. Ancak onlar çocuklara sadece Almanca eğitim vermişler ve yabancı dil olarak ise İngilizce öğretmişler. Torunlarımla artık kendi dillerinde konuşamıyorum. Hristiyan olarak vaftiz edildiklerini öğrendik ve bu bizi derinden üzüyor. Lütfen birileri bize yardım etsin. Bizim elimizden birşey gelmiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title