Haberler

Almanya'da Mültecilerin Eski Nazi Kampına Yerleştirilmesi

Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bir belediyenin uygulaması tartışılmaya devam ediyor.

Almanya'da bazı mültecilerin eski bir Nazi toplama kampının bulunduğu alandaki binalara yerleştirilmek istenmesi üzerine çıkan tartışmalar sürüyor.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Schwerte Belediyesi, 21 mülteciyi, eskiden Nazi toplama kampı olarak kullanılan alana yerleştirmeyi planladığını açıklamasının ardından tepkilere rağmen bu kararından dönmeyeceğinin sinyalini verdi.

Schwerte Belediyesi basın birimi, konuyla ilgili sorulara cevap vermekten kaçınarak önceki açıklamalarının geçerli olduğunu bildirdi.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Schwerte Belediye Başkanı Heinrich Böckelühr, eskiden Nazi toplama kampı olan alanda o yıllara ait çok fazla binanın kalmadığını, buraya 1950'li yıllarda binalar yapıldığını ve mültecilerin burada kalacaklarını açıklamıştı.

Bazı mühendis ve mimarlar söz konusu alanda bulunan evlerin rutubet sıkıntısını çözmek için çalışıyor.

Belediyenin kararına, başta Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft olmak üzere birçok sivil toplum örgütü ve Musevi dernekleri karşı çıktı.

Eyalet Başbakanı Kraft, belediyenin aldığı kararı tekrar gözden geçirmesini istedi. Ancak tüm tartışmalara rağmen Schwerte Belediyesi'nin aldığı karardan dönmeyeceği ifade ediliyor.

Nazi toplama kampı olarak 1945'te kurulan yerde bulunan mülteci barınağına ilk etapta Bangladeş, Mısır, Gine ve Fas'tan gelen 11 mültecinin yerleştirilmesi öngörülüyor. Diğer 10 mültecinin ise tadilat çalışmalarının ardından getirilmesi planlanıyor.

Almanya'da Schwerte'den sonra Bavyera eyaletinde bulunan Augsburg kentinin de aynı şekilde mültecileri eskiden Nazi toplama kampı olarak kullanılan alana yerleştirmek istediği iddia edildi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Ren Vestfalya Almanya Kraft Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title