Haberler

Almanya'da Kupa Heyecanı

Almanya'da büyük bir heyecanla beklenen kupa finali 15 Mayıs Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Almanya'da büyük bir heyecanla beklenen kupa finali 15 Mayıs Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Bundesliga'da sezonu ilk sırada kapayıp 22. şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih ile sezonu üçüncü sırada kapayan Werder Bremen arasındaki dev maç saat 20.00'de başlayacak. Final maçının biletleri haftalar öncesinden tükendi. Bu yıl 67. kez oynanacak Almanya Kupa finalini izlemek isteyenlerin fazla olması nedeniyle maç biletlerinin karaborsaya düştüğü öğrenildi. çok sayıda sporseverin ise Bremen ve Münih kentlerinde kurulacak büyük ekranlardan toplu halde maç izleme fırsatı bulabilecekleri kaydedildi. Kupa finalini 1994 yılından beri DFB hakemi olan Herne'den Thorsten Kinnhöfer yönetecek, yardımcılıklarını ise Detlef Scheppe ile Christian Fischer yapacak. 4. hakem görevi ise Jochen Drees'e verildi.

BAYERN MüNİH 14, BREMEN 6 KEZ KAZANDI

Onuncu kez kupa finali oynayacak olan geçen sezonun kupa şampiyonu Bremen, 6 kez Almanya Kupası'nı alarak sevindi. Sezonu şampiyonlukla kapayarak büyük bir coşku içinde kutlayan Bundesliga'nın açık ara rekortmen şampiyonu Bayern Münih kupada da rekortmen. Yıldızlar ordusu Bayern, bu yıl 17. kez final oynayacak. İlkini 1956/57 sezonunda Fortuna Düsseldorf'u 1-0 yenip kazandığı Almanya Kupası'nı Bayern Münih son olarak 2007/2008 sezonunda Dortmund'u 2-1 yenerek 14. kez kazandı. 74 bin 400 seyircinin izleyeceği final maçında galibiyete daha yakın olan tarafın Hamit Altıntop, Ribery ve Robbenli Bayer Münih olduğu, Mesut Özil'in de forma giyeceği Bremen'in de sezonu kupayla kapatmak istediği kaydedildi.

64 TAKIM KATILDI

Almanya Kupası'na 18 Almanya 1. Lig ekibi ile 18 Almanya 2. Lig takımının yanı sıra 28 amatör takım katıldı. Geçtiğimiz yıl ise Werder Bremen, Mesut Özil'in attığı golle Bayer Leverkusen'i 1-0 mağlup ederek Almanya Kupası'nı zaferle kapamıştı. Werder Bremen ile Bayern Münih üçüncü kez finalde karşılaşıyor. Daha önceki ilk iki finalden ilkini 1999 yılında Werder Bremen penaltılarla kazanmış, bir yıl sonra ise 2000 yılında Bayern Münih, 3-0 yenerek kupanın sahibi olmuştu.

BAYANLARDA DUİSBURG-JENA FİNALİ

Almanya Bayanlar Kupası finali de aynı gün saat 16.00'da aynı stadyumda oynanacak. 1.FCR 2001 Duisburg- FF USV Jena takımlarının oynayacağı bayanlar final karşılaşmasını Dr. Riem Hussein yönetecek. Yardımcılıklarını ise Inka Müller ile Miriam Dietz yapacak. 4. hakem ise Angelika Söder olacak.Almanya Kupası'nı geçtiğimiz sezonda Duisburg kazanmıştı.

İsa DEVEçEKEN/FRANKFURT, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title