Haberler

Almanya'da Kobani Gerginliği; Kürtler ile Selefiler Karşı Karşıya Geldi

Işid'in Kobani'yi her an ele geçirebileceği haberleri nedeniyle Kürtler'e karşı katliam yapılması endişesi, Almanya'daki Kürtleri sokağa döktü.

Pazartesi günü birçok kentte gösteri yapan Kürtler, dün gece Hamburg'ta Selefiler ile karşı karşıya geldi. Kentin St. Georg semtinde bulunan bir cami yakınlarında toplanan yaklaşık 400 kadar Kürt, IŞİD protestosu yapmak istedi. Bunun üzerine kısa sürede bir o kadar da Selefi cami yakınlarında bir araya geldi.

Ellerinde demir çubuk ve kesici aletlerin olduğu belirtilen gruplar arasındaki atışma, kısa sürede kavgaya dönüşünce, polisin müdahalesine rağmen, arbede çıktı. Polisin basınçlı  su kullanarak dağıttığı olaylarda, çok sayıda kişi yaralandı.

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde bulunan Celle kentinde önceki gün karşı karşıya gelen Ezidilerle radikal İslamcılar arasında, dün bir kez daha kavga çıktı. Cellesche Zeitung gazetesinin haberine göre, 400 kadar Ezidi ile 100 dolayında radikal İslamcı arasındaki kavgada taş, şişe ve sopa kullanıldığı belirtildi. Polisin biber gazı ve cop kullanarak ayırdığı olayların sürmesinden endişe ediliyor. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Kobani Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title