Haberler

Almanya'da Karnaval Kutlamaları

Almanya'nın Köln kentinde "5. Mevsim" olarak adlandırılan karnaval dönemi etkinlikleri kapsamında yapılan "Gül Pazartesi Şenliği"ne katılan binlerce kişi, rengarenk kostümleriyle şarkı söyleyip dans ederek eğlendi.

Almanya'nın Köln kentinde "5. Mevsim" olarak adlandırılan karnaval dönemi etkinlikleri kapsamında yapılan "Gül Pazartesi Şenliği"ne katılan binlerce kişi, rengarenk kostümleriyle şarkı söyleyip dans ederek eğlendi.

Köln merkezinde toplanan ve karnaval kortejindeki araçlardan atılan şeker, sakız, çikolata ve oyuncakları alan binlerce kişi, "Kölle Alaaf" diyerek korteji selamladı.

Ren Nehri'nin geçtiği bölgelerde geleneksel olarak kutlanan karnavalda, sosyal ve siyasi mesajlar da veriliyor. Bu yıl Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı da gündeme geldi. Köln'deki karnavala katılan bir araçta basın özgürlüğüne işaret edilirken, Düsseldorf'ta düzenlenen karnavala da "Terörün Dinle Alakası Yok" yazılı araç katıldı.

Öte yandan, ülkenin kuzeyindeki Braunschweig kentindeki en büyük karnaval gösterisi, somut terör tehlikesi nedeniyle polis tarafından dün iptal edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title