Haberler

Almanya'da Kapatılan Burger Kıng Şube Sayısı 6'ya Yükseldi

Almanya'da, hijyen kurallarına dikkat edilmediği ve personelin kötü şartlarda çalıştırıldığı gerekçesiyle kapatılan Burger King şubelerinin sayısı 6'ya yükseldi. Burger King'in Münih'teki yönetimi ise, yaptığı son açıklamada tüm eksikliklerin giderilerek şubelerin tekrar açıldığını bildirdi.

Almanya çapında 90 Bürger King şubesini işleten Yi-Ko Yıldız Holding'in Türk patronu Ergün Yıldız yönetimden istifasını açıklarken, Burger King'in olayları araştırmak üzere özel bir ekip kurduğu bildirildi. Ergün Yıldız'ın Rus ortağı Alexander Kobolov ile birlikte kurduğu Yi-Ko Holding ismini iki ortağın soyadlarının ilk iki harfinden alıyor. Yi-Ko Holding'in 2013 yılında 91 Burger King şubesinin işletmesini aldığı öğrenildi. Rus ortak Kobolov, Rusya'daki Burger King şubelerinin de sahibi.

Araştırmacı gazeteci Günther Wallraff, Alman RTL televizyonu için yaptığı gizli çekimlerle Burger King şubelerinde, süresi geçmiş sebzelerin ve çöpe atılması gereken hamburger köftelerinin kullanılması, mutfaktaki yetersiz hijyen, tuvaleti temizleyen personelin aynı iş kıyafetiyle mutfakta çalışmaya devam etmesi gibi aksaklıklar tespit etmişti. RTL televizyonunda yayınlanan programdan sonra fast food zincirine tepkiler yağmış ve ilk etapta Münih'teki iki şube kapatılmıştı.

BURGER KING ALMANYA, İŞLETMECİYİ SUÇLADI

Wallraff'ın propramında, saat ücreti olarak brüt 7,71 Euro ödenen çalışanlara tatil parası, Noel parası ve fazla mesai farkı ödenmediği de ele alındı. Tepkiler üzerine açıklama yapan Burger King Almanya, restoranların franchising sistemiyle kiraya verildiğini belirterek, görüntülerin rahatsız edici ve kabul edilemez olduğu bildirdi. İŞLETMECİ, BİR TÜRK FİRMASI Wallraff'ın programda teşhir ettiği 10 Burger King restoran Yıldız Holding'e ait. Yıldız Holding (Yi.Ko) Almanya'da en büyük Burger King işletmecisi olarak toplam 90 Burger King şubesi işletiyor. - Nih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Holding Yi Ko Holding Burger King Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title