Haberler

Almanya'da Filistin Devlet Başkanı Abbas'a Ödül - Dortmund

Bir dizi temasta bulunmak için Almanya'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Barış için umut" özel ödülüne layık görüldü.

Bir dizi temasta bulunmak için Almanya'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Barış için umut" özel ödülüne layık görüldü.

Dortmund kentinde düzenlenen "12. Steiger Award" ödül töreninde Abbas'a ödülünü gazeteci Dietmar Ossenberg takdim etti.

Ödül töreninde konuşan Abbas, Almanya'nın hem Filistin hem de İsrail ile iyi ilişkileri olduğunu, Almanya'nın da desteği ile iki devletli bir çözüm istediklerini ifade etti.

Abbas, Ortadoğu coğrafyasında Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerin bir arada barış içinde yaşamasını ve coğrafyalarında barışın hakim olmasını ümit ettiğini kaydetti.

İsrail'in diyalog ve tolerans yollarını kapattığını ve hukuksuz şekilde yerleşim yerlerini genişlettiğini ifade eden Abbas, "Coğrafyamızdaki sorunların bir an önce son bulması için çaba gösteriyoruz. Bu dünyada tüm insanlar barış içinde yaşayabilir. Gösterdikleri misafirperverlik için Almanya'ya çok teşekkür ederim. Bu ödülü almaktan büyük mutluluk duydum. Bu ödülün bizlere barış ve umut yolunda şans getirmesini diliyorum." dedi.

Gecede sanat, spor, müzik, film gibi kategorilerde 10 isme ödülleri taktim edildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Der Steiger Award" ödül töreninde Almanya'nın yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden tanınmış isimler çeşitli kategorilerde ödüllendiriliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Abbas Dortmund Filistin Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title