Haberler

Almanya?da Festival Gibi Düğün

Almanya'da festival gibi düğün Almanya'da gerçekleştirilen ve adeta bir festivali andıran Türk düğününe, yaklaşık 1500 davetli katıldı.

Almanya'da festival gibi düğün

Almanya'da gerçekleştirilen ve adeta bir festivali andıran Türk düğününe, yaklaşık 1500 davetli katıldı.

Almanya'nın Mülheim kentinde Kapadokya Kültür Derneği Başkanı ve iş adamı olan Mümün Uluç oğlu Mustafa'yı, Frankfurt'ta yaşayan Gayretli ailesinin kızları Rabia ile evlendirdi. Rabia Gayretli ile Mustafa Uluç, Duisburg şehri yakınlarında bulunan Rheinberg Livam Eventsaal'de gerçekleştirilen muhteşem bir düğünle hayatlarını birleştirdi. Salonu dolduran davetlilerle ve iki ayrı grup tarafından sergilenen halk oyunlarıyla adeta bir festivali aratmazken, gelin babası Mahmut Gayretli ile damat Mustafa da babası Mümün Uluç ile birlikte salon pistine gelmesiyle düğün başladı. Aralarında Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar ve çok sayıda dernek başkanın bulunduğu davetlilerin büyük alkışları eşliğinde damat Mustafa, altın kolyeyi gelinin boynuna takmasının ardından yeni çift çalan müzikle dans etti. Sanatçı Kazım Kalaycı'nın sahne almasıyla salonda coşku arttı. Takıya sıra geldiğinde ise gelin Rabia'ya altın, damat Mustafa'ya da adeta para yağdı. Her iki ailenin de Nevşehirli olması nedeniyle, düğünde Nevşehir yöresinin müziklerine ve geleneklerine ağırlık verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Uluç Frankfurt Kapadokya Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title