Haberler

Almanya'da Ebru Sanatı Haftası Etkinliği

Güncelleme:

Köln'de, ebru sanatçısı Asuman Hasırcıoğlu, 'Ebru Sanatı Haftası' dolayısıyla Rhenania Sanat Merkezindeki atölyesinde 'Açık Kapı Günü' ve sergi düzenledi.

Almanya'nın Köln kentinde, ebru sanatçısı Asuman Hasırcıoğlu, 'Ebru Sanatı Haftası' dolayısıyla Rhenania Sanat Merkezi'ndeki atölyesinde 'Açık Kapı Günü' ve sergi düzenledi. Asuman Hasırcıoğlu, gün boyunca devam eden etkinliğe gelenlere ebru sanatını anlatarak uygulamalı örnekler gösterdi.

'Açık Kapı Günü' ve sergisine Türkler'in yanı sıra Almanlar da yoğun ilgi gösterdi. Ebru Sanatçısı Hasırcıoğlu düzenlediği etkinlikle ilgili şunları söyledi:

"Amacım; bu sanatı daha geniş kitlelere tanıtmak. Ebru sanatını burada ziyaretçilere yaparak gösteriyorum. Çünkü sadece anlatmakla anlaşılması çok zor. Bu sanat unutulmamalı ve nesilden nesle aktarılmadı. Hatta ebru UNESCO tarafından sanat koruması altına alınmalı. Ancak bu, benim tek başıma yapabileceğim bir şey değil. Bu sanata yoğun ilgi duyan Almanlar, su üzerindeki şekillerin dağılmadan kağıda nasıl geçtiğine şaşırıyorlar."

Asuman Hasırcıoğlu, sudaki pozitif enerjinin ebru sanatı yapanlara yansıdığını ifade etti. Sanatçı ayrıca, çocuk ve yetişkinler için kurslar düzenlediğini hatırlattı. - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title