Haberler

Almanya'da CHP'liler Yeni Yöneticilerini Seçtiler

Almanya'nın Dortmund kentinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) Birliği 3. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

Almanya'nın Dortmund kentinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) Birliği 3. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

Dietrich Kuening Haus Kültür Merkezi'nde yapılan Genel Kurulda, CHP'nin Almanya'dan en çok oyu alan parti olması için önümüzdeki referandum sürecinden başlayarak dinamik çalışma temposuna girileceği mesajı verildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen genel kurul sonunda seçilen yeni yönetimde İbrahim Vural başkanlık görevine getirilirken, Akın Kara ikinci başkan oldu. Ayrıca Cemalettin Özer birlik sekreterliği, Melih Keser sekreter yardımcılığı, Mehmet Akif Bozkurt saymanlık, Gülsevim Koçdemir sayman yardımcılığı, Ceren Sarıyar asil üyelik görevlerini üstlendi. Yedek üye olarak ise, Mehmet Akbulut, Nurcan Gül ve Mehtap Yeleser belirlendi. Görevi devreden CHP NRW Birliği eski Başkanı Cemal Bulut yeni yönetime başarılar diledi.

CHP Kadın Kolları eski Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Kadın Başkan Yardımcısı Hilal Dokuzcan'ın da katıldığı Genel Kurula, Yalova Milletvekili Muharrem İnce sinevizyonla bağlandı. Divan Başkanlığı görevini yürüten Avukat Seydi Koparan'ın birlik ve beraberlik vurgusu ile başlattığı Genel Kurulda, Almanya'daki CHP birliklerinin eşgüdümlü çalışabilmeleri için gerekli olan tüzük değişiklikleri de belirlendi. Yeni Başkan İbrahim Vural konuşmasında, "Tek Adam rejimine karşı hep beraber mücadele etmemiz önemli. Almanya'da 'Hayır' oylarının daha yüksek çıkacağına inanıyorum ve bunun için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. İkinci Başkan Akın Kara ise, "Partimiz CHP'yi ve demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti mücadelemizi bölgemizde güçlendirmek ve geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Sizlerden aldığımız motivasyon, bu mücadelede en önemli gücümüz olacaktır. Birlikte çok şey başaracağımıza inanıyorum" dedi. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ren Vestfalya Dortmund Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title