Haberler

Almanya'da Camilere Saldırılar Arttı

Güncelleme:

Sol Parti Milletvekili Jelpke, "İslam düşmanlığının, Yahudi düşmanlığı gibi kınanması gerekiyor." dedi.

Almanya'da geçen yıl camilere ve Müslümanlara ait derneklere yönelik saldırıların önceki yıla göre arttığı bildirildi.

Sol Parti'nin verdiği soru önergesine Alman hükümetince verilen yazılı yanıta göre, geçen yıl camilere ve Müslümanlara ait derneklere yönelik 37 saldırı gerçekleştirildi. 2012'de bu sayının 35 olduğu belirtildi.

Geçmişte Müslümanları hedef alan saldırıların çok daha az olduğu vurgulandı. 2003 yılında cami ve Müslümanlara ait derneklere yönelik sadece 7 saldırı gerçekleştirilirken, 2008 yılında bu rakamın 33'e çıktığı kaydedildi.

Öte yandan, saldırıların boya ile kirletme, maddi hasar verme ve kundaklama şeklinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Soru önergesini veren Sol Parti Milletvekili Ukka Jelpke, yaptığı açıklamada, "İslam düşmanlığının, Yahudi düşmanlığı gibi kınanması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Bu konunun hafife alınmaması gerektiğine vurgulayan Jelpke, Müslüman düşmanlığının bütün boyutunun araştırılması gerektiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin İslam düşmanlığı içeren suçlara daha fazla dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Jelpke, Yahudi düşmanlığı içeren suçlarda bunun yapıldığını hatırlattı.

Almanya Müslüman Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek,  "Neue Osnabrücker Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, bu tür olayların artmasının Müslümanlara artan önyargılarla ilgili olduğunu bildirdi.

Güvenlik güçlerine yansıma olayların sayısının daha fazla olduğuna da dikkati çeken Mazyek, "Eyaletlerde, Müslüman karşıtı ve ırkçı suçlarla ilgilenen özel ve bağımsız bir bölüm oluşturulmasını istiyoruz" talebinde bulundu. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title