Haberler

Almanya'da Bir Türk'ü Ağır Yaralayan Aşırı Sağcıya Hapis Cezası

Zwickau Sulh Mahkemesi, saldırgana 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Almanya'nın Saksonya eyaletindeki Zwickau Sulh Mahkemesi, bir Türk ve bir İranlıya 2 yıl önce saldırarak ağır yaralayan aşırı sağcı Enrico H'yi, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, 34 yaşındaki Enrico H'ya adam yaralama suçundan 2,5 yıl hapis cezasın verirken, birlikte olduğu gruptaki 29 yaşındaki bir kadın da adam yaralamaya yardım etmekten bin 500 avro para cezasına çarptırıldı. Davada sanık olan bir başka kadın ise beraat etti.

Zwickau Savcılığı, iddianamede, 26 Ağustos 2012 tarihinde aralarında Enrico H'nin de bulunduğu 10 kişilik bir grubun bir diskoteğe girerek yabancı düşmanı sloganlar attığını, ardından diskoteğin önünde 26 yaşındaki bir Türk ve 46 yaşındaki bir İranlıya saldırarak darp ettiğini belirtmişti. Saldırganların söz konusu Türk ve İranlı'yı yere düştüklerinde tekmeledikleri ifade edilmişti. Saldırı sonrasında  ağır yaralanan  Türk'ün beyin travması geçirdiği ve iki gün komada kaldığı kaydedilmişti.

Aşırı sağcı grubundaki diğer 7 üyesinin ise kimliklerinin tespit edilemediği bildirildi.

Söz konusu olay, Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren, bombalı saldırılar yapan ve banka soygunları gerçekleştiren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yer altı (NSU) terör örgütünün üyelerinin, yıllarca Zwickau kentinde yaşamalarından dolayı dikkat çekmişti. NSU terör örgütü 2011 yılının Kasım ayında ortaya çıkmıştı.

NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011 tarihinde banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe ise Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde yargılanıyor. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title