Haberler

Almanya'da Bir Camiye Domuz Kafası Bırakıldı

Almanya İslam Konseyi Başkanı Kızılkaya: "Mevlana Cami’sine yapılan bu saygısızlık ve saldırı Müslümanları rencide etti" Delmenhorst Mevlana Camisi Başkanı Keser: "Bunu kimin yaptığı yönünde bilgimiz yok ancak bilinçli yapıldığını düşünüyoruz"

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Delmenhorst kentindeki İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatına bağlı Mevlana Cami'sinin önüne domuz kafasının bırakıldığı bildirildi.

Caminin önüne bırakılan kesilmiş domuz kafasının dün caminin alt katındaki markette çalışan Servet Çoban tarafından fark edildiği kaydedildi.

Delmenhorst Mevlana Camisi Başkanı Cumali Keser AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, markette çalışan kişinin domuz kafasını fark etmesinin ardından polise haber verdiklerini söyledi. Polisin yarın kamera görüntülerini inceleyeceğini belirten Keser, şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını, Hristiyan ve Yahudilerle de iyi diyalog içinde olduklarını kaydetti.

Söz konusu saldırının Kurban Bayramı'nda yapılmasının kendilerini üzdüğünü belirten Keser, "Bunu kimin yaptığı yönünde bilgimiz yok ancak bilinçli yapıldığını düşünüyoruz. Bu işi kimsenin üzerine yıkmak gibi bir niyetimiz yok. Ama bunu bilinçli yaptılar. Neden bir gün önce veya bir gün sonra yapılmadı da Bayram sabahı yapıldı" diye konuştu.

Almanya İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya da, Müslümanların Bayramı'nda dahi İslam düşmanlığının kendisini göstermesinin çok üzücü olduğunu dile getirerek, "Mevlana Cami'sine yapılan bu saygısızlık ve saldırı Müslümanları rencide etti" dedi.

Müslümanların geçmişte olduğu gibi bugün de provokasyonlara gelmeyeceğini vurgulayan Kızılkaya, hükümetten ve siyasilerden İslam düşmanlığını içeren suçların ayrı bir istatistikte toplanmasını talep etti. Kızılkaya, böylelikle bu tür suçların takibinin mümkün olabileceğini belirterek, aksi takdirde faillerin bulunamadığını ve olayların karanlıkta kaldığını kaydetti.

Berlin'de Kıptilere ait kiliseye kundaklama girişimi -

Öte yandan, Almanya'nın başkenti Berlin'de Kıptilere ait bir kiliseye kundaklama girişimi olduğu bildirildi.

Lichtenberg semtinde kimliği belirsiz kişiler tarafından dün bir çöp bidonunun ateşe verilerek kilisenin girişine getirildiği ifade edildi. Olayda kilisenin dış cephesinin ve giriş kapısının zarar gördüğü kaydedildi.

Kiliseye yapılan saldırıdan dolayı Berlin İslam Federasyonu Başkanı Fazlı Altın, Almanya Kıpti Kilise'nin Piskoposu Damian'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Altın, başkent Berlin'deki Mevlana Cami'sinin de 11 Ağustos'ta kundaklandığını hatırlatarak, "Berlin'deki Mevlana Cami'sine yapılan saldırı gibi kiliseye yapılan bu saldırıdan dolayı şok oldum. Böyle şeylere göz yumulmaması lazım. Umarım güvenlik birimleri failleri bulurlar" dedi.

Daha önce Wuppertal kentinde de bir sinagoga aynı şekilde saldırıldığına işaret eden Altın, ibadethanelere yapılan saldırıların "toplumun ruhuna yapılan saldırlar olduğunu" kaydetti.

Piskopos Damian da saldırıdan dolayı şaşkınlık içinde olduğunu belirterek, Almanya'da güven içinde yaşadıklarını ve bu tür saldırıları 34 yıldır ilk kez tecrübe ettiğini kaydetti.

Almanya'da Berlin'deki Mevlana Camisi'nin 11 Ağustos'ta kundaklanması sonucu 1 milyon avroluk hasar meydana gelmişti. Bielefeld kentinde de aynı hafta içinde iki cami kundaklanmış, Oldenburg kentindeki Hacı Bayram Camisi'ne de molotofkokteyli atılmıştı. Schleswig-Holstein eyaletinin Mölln kentindeki Fatih Sultan Camisi'ne de poşet içinde çürümüş domuz eti bırakılmıştı. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Delmenhorst Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title