Haberler

Almanya'da Bir Binada Çıkan Yangında Gaziantepli Ailenin 4 Üyesi Hayatını Kaybetti, 6'sı Ağır 60 Kişi Yaralandı

Almanya'nın Ludwigshafen Şehrinde Dün Öğleden Sonra Çıkan Yangında Gaziantepli Bir Ailenin 4 Üyesi Hayatını Kaybetti.

Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde dün öğleden sonra çıkan yangında Gaziantepli bir ailenin 4 üyesi hayatını kaybetti.

Berliner Sokağı'nda altı kahvehane olarak işletilen ve Türklerin yaşadığı 4 katlı binada, 15.30 sıralarında doğalgaz sıkışması sonucu çıkan yangında 60 kişi de yaralandı. Polis, 5 kişinin hala kayıp olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, yangında ölenlerin Belma Kaplan, Done Kaplan, Medine Kaplan ve Hülya Kaplan olduğu bildirildi. Cevdet Kaplan, 3 yaşındaki Kamil Kaplan ile Sıla ve Derya Kaplan'ın sağlık durumları ise ciddiyetini koruyor.

Olayda, aralarında 13 çocuk, 15 polis memuru ve 5 itfaiye erinin bulunduğu toplam 60 kişinin yaralandığı belirtildi. Hastane yetkilileri, polis memurlarından 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Bu arada görgü şahitleri, yangın sırasında üst katlarda mahsur kalanların pencerelere çıkarak uzun süre itfaiye ve kurtarma ekiplerinin gelmesini bekledikleri, ancak yardımın gecikmesi üzerine kendilerini pencerelerden attıklarını söyledi. Yetkililer, ağır yaralanmaların da bu atmalar sırasında meydana geldiğini söyledi.

Binanın Gaziantepli aile tarafından 12 yıl önce satın alındığı ve ailenin emlak alım satışı işi yaptığı öğrenildi.

Gaziantepli 6 ailenin yaşadığı binada soğutma çalışmaları devam ediyor.

(BD-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title