Haberler

Almanya?da Bayram Programında Suruç Hüznü Yaşandı

Almanya'da bayram programında Suruç hüznü yaşandı Kuzey Almanya'nın Bremen kentinde Bremen Eyalet Başbakanlığı ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Ramazan Bayramı programı düzenlendi.

Almanya'da bayram programında Suruç hüznü yaşandı

Kuzey Almanya'nın Bremen kentinde Bremen Eyalet Başbakanlığı ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Ramazan Bayramı programı düzenlendi. Bremen'in tarihi belediye binasında düzenlenen programa Bremen Eyaleti Başbakanı ve Belediye Başkanı Carsten Sieling, Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, senatörler, milletvekilleri, Müslüman dini cemaatlerin temsilcileri, Yahudi ve Hristiyan cemaati üyeleri katıldı.

TERÖR LANETLENDİ

Bayramlaşma, farklı kültürlerden insanları buluşturma ve Ramazan Bayramı'nın önemini anlatmak amacıyla organize edilen program, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle buruk geçti. Program Serdar Kaya'nın Kuran-i Kerim okumasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Carsten Sieling konuşmasına terörü lanetleyerek başladı. Suruç'ta meydana gelen saldırıyı duyduğunu, çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini ve bundan dolayı çok üzgün olduğunu anlatan Sieling 'Bü tür terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bugün güzel bir amaç için buradayız ama üzgünüz' dedi. Eyalet başbakanı daha sonra salonda bulunan Türk ve Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı, duygularını paylaştı.

'BUGÜN ÜZÜCÜ BİR GÜN'

Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay'da konuşmasında Suruç'ta meydana gelen saldırıya değindi. Çok üzgün olduğunu belirten Günay, 'Ben bu barbarca terör saldırısında hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Böyle müstesna bir günde böyle bir acıyı yaşadığımız için de çok üzgünüm. İnşallah bundan sonra bu tür acıları yaşamayız' dedi.

TARİHİ SALON KUR'AN-I KERİM VE İLAHİ SESİYLE YANKILANDI

Bremen'in en eski binalarından birisi olan belediye sarayı, mimarisi ve iç süslemeleriyle dikkat çekiyor. Yaklaşık 600 yıllık olduğu belirtilen binada her şeyi altın olan bir de odası bulunuyor. Ramazan Bayramı programında Kevser İlahi Grubu söylediği ilahilerle, hafızlar okudukları Kuran-i Kerimlerle salonu yankılandırdı. Program sonunda DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği adına Tuncay Girgin tarafından Başbakan Carsten Sieling'e çiçek verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayramı Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title