Haberler

Almanya'da 5 Bine Yakın Sığınmacı Çocuk Kayıp

Avrupa Polis Teşkilatı Europol tarafından açıklanan 10 bin kayıp sığınmacı çocuğun yarısı Almanya'da kayıp. Alman Federal Asayiş Dairesi (BKA) verilerine göre, 1 Ocak 2016 itibariyle yaşı 18 yaşından küçük 4 bin 749 sığınmacı çocuğun nerede olduğu bilinmiyor. Kayıp sığınmacı çocukların 431'i 13 yaşının altında, 4 bin 287'si ise 14-17 yaşları arasında bulunuyor. Resmi verilere göre, 1 Temmuz 2015 itibariyle bu sayı bin 637 olarak kayıtlara geçmişti.

Europol'e göre İtalya'da kayıp sığınmacı çocukların sayısı 5 bin, İsveç'te ise bin dolayında bulunuyor. Mitteldeutsche Zeitung'a açıklama yapan bir BKA yetkilisi, kayıp olan çocukların bazen kısa bir süre sonra ortaya çıkmakla birlikte, suç örgütlerinin eline düşmüş olma ihtimalinin de bulunduğuna dikkat çekti.

DÜZENLEME SAYIYI ARTTIRIR

Almanya Çocukları Koruma Dernekleri Birliği (Kinderschutzbund), federal hükümetin sığınmacıların aile bireylerini getirmelerini zorlaştırma girişimini eleştirerek, bunun sorunu daha da arttıracağı uyarısında bulundu. Almanya'da koalisyon ortakları, geçtiğimiz hafta üzerinde anlaşma sağladıkları II. Sığınmacı Paketi kapsamında, koruma statüsü düşük sığınmacıların aile bireylerini iki yıl boyunca yanlarına alamayacaklarına karar vermişti. Düzenlemenin bugün bakanlar kurulunda görüşülmesi bekleniyor.

KADIN VE ÇOCUK SAYISI ARTTI

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNİCEF'e göre, Avrupa'ya yönelik sığınmacı krizinin başladığı 2015 yazından itibaren ilk kez kadın ve çocuk sığınmacı sayısı erkekleri geçti. Yunanistan-Makedonya sınırını geçenlerin yüzde 60'ının kadın ve çocuklardan oluştuğu, son altı ay içerisinde çocuk sığınmacı sayısının da üç kat arttığı belirtiliyor. - Berlin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya İtalya İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title