Haberler

Almanya Büyükelçisi Erdmann, Gaziantep'te

Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ve eşi Marion Maria Antonia Erdmann, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gaziantep'e yarın yapacağı ziyaret öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Erdmann, kentin Fatma Şahin gibi bir Belediye Başkanına sahip olduğu için çok şanslı olduğunu belirtti. Şahin'in zor bir görevi icra ettiğini aktaran Erdmann, "Gaziantep, şu an küresel mülteci konusu, terör sorunu ve Suriye'deki iç savaş sorunları nedeniyle çok önemli konuma sahip bir şehir. Gerçekten böyle bir şehirde Büyükşehir Belediye Başkanı olmak zor. Güçlü bir kadın ancak bunu yapabilir." dedi. Yarın Gaziantep'e Almanya Şansölyesi Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geleceğini anımsatan Erdmann, şöyle konuştu:

"Türkiye'den Almanya'ya ve bütün dünyaya 'Türkiye bize yardım ediyor, biz de Türkiye'ye yardım ediyoruz' mesajı verilecektir. Yarın Şansölyemiz Merkel, Başbakan Davutoğlu ve diğer yetkililerle Gaziantep'i ziyaret ederek Türkiye, Almanya ve Avrupa Birliği arasında yapılan anlaşmanın ilk butik uygulamalarını gerçekleştirilen projelerini tanıtmak için bir araya gelecekler. Yarın bu ziyaretten de Gaziantep'ten Almanya'ya, Avrupa'ya ve Avrupa Birliği'ne 'Biz bunu başaracağız, başarıyoruz' mesajı verilecek."

"Şansölye kendi seçmeninin ana vatanına geliyor"

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin de Almanya ile Türkiye'nin tarihte önemli iş birlikleri yaptığını aktardı. Almanya'nın güçlü bir dost ve müttefik olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Geçmişten aldığımız bu güçle ve ilhamla da bugünkü sorunları birlikte çözme gücüne ve kudretine sahibiz. Almanya'nın başında güçlü bir kadın liderin olması, Almanya'nın Avrupa'daki yaşanan krizde en az zararla çıkmayı başaran güçlü liderliği, bir kadın liderin neler yapabileceğini göstermesi bakımından benim için de önemli bir örnek modeldir."

Dünyaya birçok mesajı birlikte verme açısından mekanın çok önemli olduğunu dile getiren Şahin, Gaziantep'in Suriye'ye 40 kilometre uzaklıktaki bir barış ve huzur şehri olduğunu ve 350 bin mültecinin 5 yıldır ağırlandığı şehirde tüm dünyaya mesaj verilmesini anlamlı bulduğunu vurguladı.

Geçmişte Almanya'ya giden Türk vatandaşlarının bugün Alman ekonomisinde güçlü aktörler olmasının bir başarı hikayesi olduğuna işaret eden Şahin, "Aslında göçü iyi yönetebilirsek berekete ve kalkınmaya nasıl katkı sağladığının en büyük örneği olur. Aslında Şansölye kendi seçmeninin ana vatanına geliyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin, Erdmann'a kutnu kumaşı hediye etti.

Bu arada, Büyükelçi Erdmann'ın eşi Antonia'nın taktığı Türk ve Alman bayraklı küpeler dikkat çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Fatma Şahin Gaziantep Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title