Haberler

Almanya Başbakanı Merkel'den Kapadokya'ya Övgü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, bir toplantı vesilesi ile sohbet ettikleri Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, "Türkiye'yi çok sevdiği ve Kapadokya'yı çok beğendiği, yakın zamanda yine ziyaret etmek istediği" ifadesini kullandığını aktardı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, bir toplantı vesilesi ile sohbet ettikleri Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, "Türkiye'yi çok sevdiği ve Kapadokya'yı çok beğendiği, yakın zamanda yine ziyaret etmek istediği" ifadesini kullandığını aktardı.

Baraner, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün ile Merkel'in konuşma yaptığı Berlin'deki 20. Federal Almanya Turizm Endüstrisi (BTW) Zirvesi'ne katıldıklarını belirtti.

Toplantı sonrası Merkel ile kısa bir süre sohbet ettiklerini kaydeden Baraner, "Sayın Merkel sohbetimizde 'Türkiye'yi çok sevdiğini ve Kapadokya'yı çok beğendiğini, yakın zamanda yine ziyaret etmek istediğini' söyledi." diye konuştu.

Baraner ayrıca, "Turizmdeki düşüşleri" soran Merkel'in, "Sonbahar satışlarında Türkiye'nin Almanya'da üçüncü sırada olduğu" cevabını vermeleri üzerine, "Bunu duymaktan mutlu olduğu"nu dile getirdiğini aktardı.

Merkel'in sohbette, "Türkiye'de yaşanan bütün olumsuz olaylara rağmen vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısında bulunmadığını" anımsatarak, "Türkiye için yapabileceği her şeyi yaptığı" ifadesini kullandığını belirten Baraner, Almanya Başbakanı'nın zirvede dünyanın birçok ülkesinden davetliler bulunmasına rağmen kendilerine gösterdiği ilgiden mutluluk duyduklarını bildirdi.

TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün de Merkel'in kendileri ile özel olarak ilgilendiğini ve çok olumlu mesajlar verdiğini belirtti.

Gürcün, mülteciler için yaptıklarından dolayı takdirlerini dile getirdikleri Merkel'e, "Turizmciler olarak kendilerini Türkiye'de ağırlamaktan büyük şeref ve mutluluk duyacaklarını" ifade ettiklerini söyledi.

Berlin'deki zirveye Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Kapadokya Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title