Haberler

Almanya 2016'da En Fazla 300 Bin Sığınmacı Bekliyor

2015 yılında bir milyon dolayında sığınmacı alan Almanya'ya, 2016 yılında bu sayının çok altında sığınmacı gelmesi bekleniyor.

2015 yılında bir milyon dolayında sığınmacı alan Almanya'ya, 2016 yılında bu sayının çok altında sığınmacı gelmesi bekleniyor. Federal Mülteciler Dairesi (BAMF) Başkanı Frank-Jürgen Weise, bu yıl Almanya'ya en fazla 300 bin sığınmacının gelmesini öngördüklerini söyledi. Bild am Sonntag gazetesine konuşan Weise,"Bu yıl için 250-300 bin sığınmacı gelecek gibi hazırlık yapıyoruz" dedi.

Daha fazla sığınmacı gelmesi durumunda zorlanacaklarını kaydeden Weise, "Ama inancım bu yıl 300 binin altında kişinin geleceği yönünde" diye konuştu.

238 bin kişinin kaydı yapıldı

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 2016 yılında şu ana kadar 238 bin 424 kişinin kaydının yapıldığını açıklayan BAMF Başkanı Weise, Ocak ayından itibaren gelen sığınmacı sayısında düşüş yaşandığını ve Nisan-Temmuz arasında ayda ortalama 16 bin sığınmacının geldiğini belirtti.

2015'te gelen sığınmacı sayısı bir milyonun altında

2015 yılında Almanya'ya ne kadar sığınmacı geldiği konusunun tam olarak netleşmediğini de kaydeden Weise, bunun çok sayıda kişinin birden çok kez kaydının yapılmış olmasından ve birçok kişinin de Almanya üzerinden başka ülkelere geçmesinden kaynaklandığına dikkat çekti. Weise,"Ancak kesin olan 2015 yılında Almanya'ya bir milyondan daha az kişinin geldiği" dedi. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title