Haberler

Almanya 2015'te Sadece İki Kuzey Afrikalıya Sığınma Hakkı Verdi

Almanya geçtiğimiz yıl Kuzey Afrika ülkelerinden sığınma başvurusu yapanların tamamına yakınının talebini reddetti. Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke'nin soru önergesine verilen hükümet yanıtına göre, Magreb ülkeleri olarak bilinen Fas, Tunus ve Cezayirlilerin 2015 yılında yaptıkları sığınma başvurusundan sadece ikisi kabul edildi.

26 bin kişi geldi

Almanya'ya geçen yıl Fas, Tunus ve Cezayir'den 26 bin kişinin geldiği belirtilirken, 2 bin 605 kişinin başvurusunun sonuca bağlandığı öğrenildi. Alman anayasasının 16a bendi uyarınca sadece iki kişiye sığınma hakkı tanındı. 31'i Cenevre Sözleşmesi kapsamında, 22'si de sınırlı olmak üzere toplam 53 kişiye ise mülteci koruma statüsü verildi.

Kendi istekleriyle dönüyorlar

Sığınma hakkı verilmemesine rağmen Almanya'ya gelen Fas, Tunus ve Cezayirlilerin sadece 57'sinin 2016 yılı içerisinde ülkelerine geri gönderildiği, 96 kişinin ise başka ülkelere yollandıkları bildirildi. Resmi verilere göre, 2016'nın ilk çeyreğinde 4 bin 838 Cezayirli, 22 Faslı ve 8 Tunuslu kendi isteğiyle tekrar ülkelerine döndü.

Almanya bu üç ülkeyi geçtiğimiz hafta güvenli ülke statüsüne almıştı. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Afrika Almanya Tunus Fas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title