Haberler

Almanlar Ticari Safari ile Bursa'ya Gelmek İstiyor

Almanya Mittlerer Niederrhein Bölge Sanayi Odası (IHK Mittlerer Niederrhein) üyesi iş adamları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.

Almanya Mittlerer Niederrhein Bölge Sanayi Odası (IHK Mittlerer Niederrhein) üyesi iş adamları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti.

Alman heyeti, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener karşıladı. Ziyarette konuşan İsmail Kuş, Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkiler hakkında bilgiler verdi. Bursa'da Alman sermayeli 132 firmanın bulunduğunu belirten İsmail Kuş, 637 firmanın da Almanya'ya ihracat yaptığını ifade etti. Türkiye'nin geçen yıl Almanya'ya 13 milyar dolarlık ihracata karşın 24 milyar dolarlık ithalat yaptığını kaydeden İsmail Kuş, Bursa'dan Almanya'ya gerçekleştirilen ihracatın 1,8 milyar dolar olduğunu, ithalatın ise 1,4 milyar dolar olduğunu dile getirdi.

BTSO Başkan Yardımcısı Kuş, daha sonra Alman heyete odanın 16 makro projesi ile ilgili bilgi verdi. Küresel Fuar Acentesi ile Bursa'daki işadamlarını dünyadaki önemli fuarlara götürdüklerini anlatan İsmail Kuş, Ticari Safari Projesi ile de yurt dışından getirdikleri iş adamlarını Bursa iş dünyası ile buluşturduklarını kaydetti. İsmail Kuş, Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında 25 Mart'ta Stuttgart'ta düzenlenecek Didacta (Eğitim ve İstihdam) fuarına da Bursa'daki sektör temsilcilerinin göndereceklerini de sözlerine ekledi.

IHK Mittlerer Niederrhein Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Wolfram Lasseur de özellikle Ticari Safari Projesi'ni çok beğendiklerini söyledi. Projeyi Almanya'da ticaret ve sanayi odası üyelerine anlatacaklarını belirten Lasseur, "Bu projeyle temaslarımızı geliştirmek istiyoruz. Almanya'da bir atasözü var. İlk defa gelirsek, tanışmadır, ikincisi tekrardır, üçüncü gelişimiz de gelenek anlamına gelmektedir. Bu bizim Türkiye'ye üçüncü gelişimiz. Her geldiğimizde işbirliğimiz daha da artıyor. Almanya'dan çok sayıda işadamı da getirdik. Burada yatırım imkanlarına bakacaklar" diye konuştu. Ziyaretin sonunda İsmail Kuş, Alman heyete hediyeler takdim etti. Konuşmaların ardından Alman heyet ile Bursalı işadamları arasında ikili iş görüşmeleri yaptı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Kuş Türkiye Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title