Haberler

Almanlar Şaşkına Döndü

Güncelleme:

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediğinin ortaya çıkması ve bu skandala Türkiye'nin sessiz kalması, Almanya'yı şaşırttı.

Türkiye'nin yıllardır Almanya ve ABD istihbaratları tarafından dinlendiğinin ortaya çıkmasına rağmen Ankara'nın casusluk skandalına tepkisizliği Alman medyasında haber oldu.

Der Spiegel dergisinin ortaya çıkardığı telekulak skandallarını 'dinleme saldırısı' olarak niteleyen Alman Die Tageszeitung (Taz) gazetesi, Türkiye'den bu konuda ise 'beklenen öfkenin gelmediğini' şaşkınlıkla okuyucularına aktardı.

Gazete, konuyla ilgili dün verdiği haberde, "Ankara dışarıya dönük olarak en azından gerçek anlamda bir kızgınlık göstermedi." ifadelerini kullandı.

"IŞİD YÜZÜNDEN SESSİZ" İDDİASI

Haberde, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Alman istihbarat teşkilatı BND'nin 2009'dan beri hükümet kararı ile Türkiye'yi dinlemesiyle ilgili, 'normal bir olay' ifadelerine atıfta bulunularak, "Dostlar arasında dinleme Türkiye'ye normal görünüyor." denildi.

Taz, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin geçen hafta Ankara'da Ala ile görüştüğünü hatırlatırken, "Hiçbir özür açıklanmadı. Bunun yerine iki gizli servis başkanı bir toplantı yaptı." dedi.

Alman gazetesi, dinlemelerle ilgili Ankara'nın sessizliğinin, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD'e örtülü desteğiyle ilgili olduğunu iddia etti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Der Spiegel Almanya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (62)

erzurumlu:

yazıkar olsun. tutturmuşsunuz bir paralel onun peşinden koşuyosunuz. hadi almanyaya göster dişini görelim.

31
11
yanıtYanıtla
Suat Avni:

Sı-Fırlamayı amirlerine tercüme edince, şaşırmıştır almanlar. Bu kadar parayı ayakkabı kutularına nasıl sığdırdıklarına şaşırmışlardır. . . Bu kadar devletin parasını yemelerine rağmen, hala bu kadar oy aldıklarına şaşırmışlardır. . . İnsanların bunlara hala nasıl inandıklarına şaşırmışlardır. . .

25
10
yanıtYanıtla
erol:

1453 denen beyinsiz senin gelişen dünya teknolojisinden haberin yok galiba 14 yılda senin bu saydıkların devede kulak kalır 14 yıldır eher hanği parti hükümette kalsa idi bunlardan daha fazlasını yapardı sen hala akp nin büyülü ğüç olduğunu sanan zavallı lardan birisin.

yanıt0
yanıt0
REİS:

NE DİYEBİLİR Kİ. ADAMIN YEDİĞİ HALTLAR BELLİ.

26
4
yanıtYanıtla
))))):

Almanlar bunun cezasını öbür dünyada çekerler kesin. . .

28
2
yanıtYanıtla
ALEM:

DEMEKKİ KASETLER MONTAJ FİLAN DEİL. . .

24
5
yanıtYanıtla
samii:

ne sandın ya. . . millet de biliyo amma ekonomik kriz diye görmezden geliyor çoğu. . .

yanıt0
yanıt0
eliff:

dünya biliyo bi biz bilmezden geliyoruz hırsızlığı. . .

25
4
yanıtYanıtla
adi ne:

paralel dinlerse darbe 7 düvel dinlerse sorun yok yuh sizin zihniyetinize

22
4
yanıtYanıtla
cem tuna:

Gezi protestosunu yapanları, ''üçüncü havaalanına karşı olduğu için Almanya destekledi. '' masalını aylarca yandaş medyasından millete yutturan RTE ve partisi bu dinlemelere neden tepkisiz?

20
5
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title