Haberler

Almanlar, Polonya Yenilgisini Rehavete Bağladı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) elemeleri D Grubu maçında Almanya'nın 2-0'lık skorla Polonya'ya karşı tarihindeki ilk yenilgisini alması, Alman basınında geniş yer buldu.

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild'n internet sayfası, Alman Milli Takımı'nın Polonya'ya karşı tarihi bir yenilgi aldığına dikkati çekerek, "Bizim dünya şampiyonlarımıza ne oldu?" sorusunu başlığa çıkardı.

"Dünya Kupası heyecanı şimdi kesin olarak bitti" ifadesi kullanılan haberde, Polonya'ya karşı alınan 2-0 mağlubiyetin teknik direktör Joachim Löw için 18 resmi maçtan sonra ilk yenilgi olduğuna işaret edildi. Son mağlubiyetin yine Varşova'da oynanan maçta 2012 Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'ya karşı alındığı hatırlatılırken, Dünya Kupası'ndan sonra Almanya'nın oynadığı son 3 karşılaşmadan 2'sini yitirdiğine dikkat çekildi. Schweinsteiger ve Khedira gibi birçok önemli oyuncunun sakatlığı, milli takımından ayrılan Lahm ve Mertesacker gibi oyuncuların yokluğuna rağmen FIFA sıralamasında 70. sırada yer alan Polonya'ya karşı bu kadronun yetmesi gerektiği değerlendirmesinde bulunuldu.

Ayrıca, Almanya'nın Polonya ile oynadığı 19 karşılaşmada ilk mağlubiyetini aldığı ifade edildi.

Alman özel televizyon kanalı ntv'nin haberinde, "Löw'ün takımı Varşova travmasını sürdürdü" başlığı kullanılarak iki yıl önce Avrupa Şampiyonası rüyasının bittiği yerde yine acı bir yenilginin alındığı kaydedildi.

Kicker dergisinin internet sayfasında, "Alman Milli Takımı tarihi bir yenilgi aldı" başlığıyla duyurulan haberde, dünya şampiyonunun yenildiğine dikkat çekilerek, Manuel Neuer ve arkadaşlarının bu hissi hemen hemen bilmediği yorumu yapıldı. Polonya'ya karşı alınan bu 2-0'lık mağlubiyeti kimsenin dramatik hale getirmek istemediği belirtilen haberde, etkin bir rakibe karşı iyi oyun sergilendiği ve sadece gollerin eksik olduğu yönünde ortak görüşün hakim olduğu kaydedildi. Haberde, İrlanda Cumhuriyeti'ne karşı oynanacak maçta daha soğukkanlı bir performans sergilenerek başarı yoluna yeniden girilmesinin önemli olduğu bildirildi.

Die Welt gazetesi ise "Polonya, Almanya'ya karşı alınan tarihi galibiyeti kutluyor" başlığını kullanarak Almanya'nın 26 yıl sonra ilk kez bir Avrupa Şampiyonası elemelerinde yenildiğine vurgu yapıldı. Ayrıca, Polonya'nın üstün oynamadığı, ancak yeni şekillenen Alman Milli Takımı'na karşı iki gol attığı belirtildi. Löw'ün oyuncularına sitemde bulunduğuna vurgu yapılan haberde, teknik adamın oyuncularının gol fırsatları konusunda ihmalkar davrandığını söylediği hatırlatıldı.

Almanya, EURO 2016 elemelerinde D Grubu'nda 14 Ekim Salı günü İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaşacak. - Berlin

Kaynak: AA / Spor

Almanya Varşova Polonya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title