Haberler

Alman Yargıçlar, Video Konferansla İfade Aldı

Adana'da tutuklu sanık, Almanya'daki mahkemenin bir davaya ilişkin talebi üzerine, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla bu ülkedeki yargıçlara tanık olarak ifade verdi.

Adana'da bir suçtan tutuklu sanık, Düsseldorf Üst Eyalet Mahkemesi'nin bir davaya ilişkin talebi üzerine Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Alman yargıçlara tanık olarak ifade verdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Düsseldorf Üst Eyalet Mahkemesi, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği aracılığıyla Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne yazı göndererek, bir sanık hakkında mahkemelerince görülen suç örgütü davası kapsamında, bir suçtan dolayı Adana F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanığın, tanık sıfatıyla ifade vermesini talep etti.

Düsseldorf'taki mahkeme, Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında oluşturulan SEGBİS aracılığıyla Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hazır bulundurulan tanığın ifadesini aldı.

Tanığın yakın plan görüntüsü ile Düsseldorf'taki yargıçlar, zabıt katibi ve tercüman, mahkeme salonlarındaki ekranlardan izlendi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "SEGBİS ile yargılama maliyetlerinin düşürülmesi ve yargılama faaliyetlerinin hızlı yürütülmesi amaçlanıyor. Bu sistem, ülke çapındaki adliye ve cezaevlerinde her geçen gün yaygınlaşıyor. Sistem sayesinde yurt dışı adliyelerle de IP numarası üzerinden bağlantı kurularak sesli ve görüntülü görüşme yapılıyor. Adana Adliyesi'nde ilk kez yurt dışı bağlantısı gerçekleştirdik. Düsseldorf Üst Eyalet Mahkemesi'nin ifade alma işlemi sorunsuz yapıldı" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Düsselldorf Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title