Haberler

Alman Turistler Tarihi İpek Yolu'nu Atlarla Geçti

Antalya'nın Manavgat ilçesi ile Konya'nın Beyşehir ilçesi arasında düzenlenen safari turuna katılan turistler, atlarla eski İpek Yolu güzergahı üzerinden Beyşehir'e geldi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi ile Konya'nın Beyşehir ilçesi arasında düzenlenen safari turuna katılan turistler, atlarla eski İpek Yolu güzergahı üzerinden Beyşehir'e geldi.

Güzergahta kervansaray, han, hamam ve tarihi köprüleri gezen turistler, 2 bin yıllık tarihe tanıklık etti.

Manavgat Aksaz Mahallesi'nde bulunan bir at çiftliğinin sahibi Mustafa ve eşi Beate Deniz'in düzenlediği atlı safari turuna katılan Alman turistler, Beyşehir'e Yaka Manastır Tabiat Alanı'ndan giriş yaptı.

Beyşehir Gölü sahilindeki Vuslat Parkı'nda Türk bayrakları ile karşılanan atlı turist grubu, daha sonra ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti. Yat ile göl turuna katılan ziyaretçiler, Türk hamamı keyfi de yaşadı.

Parkta Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Akgöz ve Beyşehir Belediyesi görevlileri, turistlere Türk bayrağı hediye etti.

Alman turistler, omuzlarına aldıkları Türk bayraklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Manavgat'tan 10 gün önce yola çıktık"

Mustafa Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manavgat'ta 20 yıldır yerli ve yabancı turistler için at safarileri düzenlediklerini söyledi.

İpek Yolu'nda Kargıhan, Eynif ve Gembos ovaları, Derebucak, Çamlık, Şakiroğlu Çeşmesi güzergahındaki köylerden gezerek, çadırlarda konaklayıp Beyşehir'e geldiklerini anlatan Deniz, şunları kaydetti:

"Kilometrelerce öteden Toroslar'ı aşarak, turistlere Beyşehir'i tanıtmaya geldik. Manavgat'tan 10 gün önce yola çıktık. Turistlere gerçek anlamda at safari turu yaşattık. Turizm sadece sahilden ibaret değildir. Güzergah boyunca geçtiğimiz yerleşimlerde bizlere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Turistler, safari turundan çok memnun kaldı. Çünkü gerçek Türkiye'yi burada gördüler. Türkiye'de turizmin sadece sahilde olmadığını gördüler."

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk ise Beyşehir'de Alman atlı safari grubuyla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Beyşehir'i bir turizm bölgesi yapacaklarına işaret eden Öztürk, atlı safari turlarının da alternatif turizmin en önemli ayaklarından birisi olduğunu vurguladı.

Beyşehir'in turizmde 2023 hedefi olduğunu aktaran Öztürk, şöyle devam etti:

"Manavgat-Beyşehir-Kapadokya zincirini bu turların devamıyla çok canlı tutacağız. Buraya çok sayıda turist gelecek. Beyşehir'de 20 çeşit alternatif turizm kapsamında yapılabilecek faaliyet var. Bunlardan birisi de atlı safari turizmi. Bu turizmi uygulamalı olarak da görmekteyiz. Turizm Fakültesi olarak her türlü işbirliğine varız."

Kaynak: AA / Yerel

İpek Yolu Manavgat Antalya Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title