Haberler

Alman Tornadolarındaki Gece Uçuş Problemi Giderildi

Alman tornado keşif uçaklarındaki gece uçuş problemi giderildi. Almanya'nın IŞİD'e karşı mücadelede uluslararası koalisyona destek olmak amacıyla İncirlik Üssü'ne gönderdiği tornada keşif uçakları artık geceleri de uçabilecek. Potsdam'da bulunan komuta merkezinden yapılan açıklamada, uçakların kokpit ışıklarının neden olduğu yansımanın yüklenen geçici bir programla giderildiği kaydedildi. Sorunun Eylül ayına kadar kalıcı olarak giderileceği de açıklamada yer aldı.

Ocak ayı içerisinde İncirlik Üssü'ndeki 6 tornado keşif uçağının kokpit ışıklarındaki sorun nedeniyle gece uçuşlarına katılamadıkları ve sadece gündüzleri keşif yapabildikleri ortaya çıkmıştı.

Sorunun tornadoların ASSTA-3 yazılımıyla donatılması sonrasında ortaya çıktığı belirtilmişti.

Almanya, Paris saldırılarının ardından Fransaya destek olmak amacıyla IŞİD'e karşı mücadelede İncirlik Üssü'ne 6 tornado keşif uçağı sevk etmişti. Uçaklarla birlikte bölgeye bir fırkateyn, tanker uçağı ve bir askeri uydu ile yaklaşık bin 200 dolayında asker de göndermişti. Gönderilen tornadolar Ocak ayının ilk haftasından itibaren Suriye ve Irak üzerinde IŞİD mevzilerine yönelik keşif uçuşları yapıyor.

Alman tornado uçakları gündüzleri yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, geceleri ise ısıya duyarlı kızılötesi kameralarla veri topluyor. - Potsdam

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İncirlik Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title