Haberler

    Alman Siyasetçilere 9 Ayda 813 Saldırı

    ALMANYA'da politikacılar ve gazetecilere yönelik politik saldırılar endişe verici boyutlara ulaştı.

    ALMANYA'da politikacılar ve gazetecilere yönelik politik saldırılar endişe verici boyutlara ulaştı. Yeşiller Partisi'nin soru önergesine verilen yanıta göre, bu yılın ilk dokuz ayında politikacılara yönelik 813 saldırı meydana geldi. Saldırıların 18'inin doğrudan fiziksel saldırı olarak gerçekleştirildiği belirtilirken, baskılar, tehditler, maddi zarar verme, hakaret veya kundaklama eylemlerinin de politikacılara yönelik diğer saldırılar olduğuna dikkat çekildi.

    YARISI AŞIRI SAĞCILARDAN

    Spiegel Online'ın bildirdiğine göre, bu yıl içerisinde şu ana kadar politikacılara yönelik gerçekleştirilen 813 saldırının 384'ü aşırı sağcılar tarafından yapıldı. 97 saldırı sol gruplar tarafından gerçekleştirilirken, 34 olayda ise yabancı kökenliler politikacılara saldırıda bulundu. 298 olayın ise faillerinin kim olduğu netlik kazanmadı. Almanya'da bu güne kadar böyle bir istatistik tutulmadığı için, önceki yıllarla kıyaslama yapma imkanı bulunmuyor.

    BASINA YÖNELİK 93 SALDIRI

    2016 yılı içerisinde basına yönelik ise 93 saldırı yapıldı. Saldırıların 54'ünün aşırı sağcılar, 18'inin ise sol gruplar tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Kayıtlarda yabancıların basına yönelik gerçekleştirdiği saldırı sayısı ise 6 olarak raporlandı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Almanya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title