Haberler

    Alman Savunma Bakanı: İncirlik'e Bizzat Ben Gideceğim

    Güncelleme:

    Geçen hafta Alman vekillerin İncirlik'e alınmamasının ardından Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, üsse ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

    Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen geçen hafta Bakanlık Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve bir grup parlamenterden oluşan heyetin İncirlik Üssü ziyaretine Türkiye tarafından izin verilmemesi karşısında, bizzat kendisinin bu ziyareti gerçekleştireceğini açıkladı.

    "TÜRKİYE İZİN VERMEDİ AMA PATRİOT'A O VEKİLLER 'EVET' DEDİ"

    Bild am Sonntag gazetesine konuşan Leyen, Savunma Bakanlığı yönetiminin görev yapan Alman askerlerini ziyaret etmesinin doğal olduğunu belirterek, "Bu yüzden gelecek günlerde İncirlik'e giderek oradaki askerlerimizin durumları konusunda kendileriyle görüşeceğim. Bu esnada Alman ordusunun parlamentonun askeri olduğunu Türkiye'ye anlatma fırsatı da bulacağım. Bu parlamenterler Türkiye'yi Suriye'den gelecek füzelere karşı korumak amacıyla Patriot hava savunma sistemlerinin konuşlandırılması için mecliste kabul oyu veren kişilerdir" dedi.

    "EGE'DE İYİ GÖREV YAPIYORUZ"

    Bakan Leyen, İncirlik'teki Alman askerlerinin barınması için yeni yerlerin inşası planlamasının devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de "Öncelikle oraya gidip kalınan yerler konusunda bir resim ortaya koymalıyım. Türkler, biz ocak ayında Tornado'larımızı İncirlik'e götürdüğümüzde memnun olmuşlardı. Ege'de birlikte iyi görev yapıyoruz. Orada pozitif tecrübeler ediniyoruz. Bunun daha da üstüne bir şeyler koymak istiyoruz" diye konuştu.

    "DİYALOG İÇİN İKİ TARAFA İHTİYAÇ VAR"

    Rusya'yla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Von der Leyen, Rusya ile iyi ilişkilere ihtiyaç bulunduğunu, ancak bunun için Rusya'nın uluslararası kurallara riayet etmesi gerektiğini belirtti. Diyalog kurmak için iki tarafa ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Leyen, "Diğer yandan şeffaflık da önemli. Rusya ve NATO'nun AGİT çerçevesinde birliklerinin hareketleri ve güçlerini ortaya açıkça ifşa etmelerinin mantıklı bir adım olacağı kanısındayım. Açıkça bir savunma birliği olan NATO bu teklifi uzun zamandır yapıyor" ifadelerini kullandı. Leyen, Rusya'nın tutumunun son iki yıldır hayal kırıklıklarını artıran bir süreç olduğunu ve bu nedenle iki tarafta da çok güven kaybı oluştuğunu kaydetti.

    TÜRKİYE İZİN VERMEMİŞTİ

    İncirlik'i ziyaret etmek isteyen bir grup Alman milletvekili ile Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe, izin istemiş ancak Türkiye buna onay vermemişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman siyasetçilerin İncirlik üssüne alınmamasıyla ilgili olarak, "Şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlik'e ziyaretini uygun görmüyoruz" demişti.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İncirlik Türkiye Suriye Rusya Dünya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (43)

    Recep Atli:

    Önce pkkya yaptiginiz yardimlari kesin. Almanyadaki pkk derneklerini kapatin. Geldiginizde ilgili makamlarimiz Almanya pkk faaliyetleri raporunu kafaniza kaksin. Siz kafaniza vurulmadan anlamiyorsunuz. Verdiginiz sözü tutun önce, ondan sonra yine diplomatik iliskilere devam edilebilir.

    52
    1
    yanıtYanıtla
    Alper:

    kim lan bu Turkiye izin vermedigi halde gelecem demeye cesaret ediyor. . defedin su alman domuzlarini . . . daha cezalari kesilmedi bunlarin ermeni tasarisini kabul etmek neymis gosterecez daha size ayilar

    31
    1
    yanıtYanıtla
    cem tuna:

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta ABD olmak üzere hiç bir ülkenin sömürgesi veya arka bahçesi değildir. İlk önce bu ülkeyi yönetenler ya da yönettiğini iddia edenler ve Türk Milleti bunun farkına varmalıdır. Türkiye''de bulunan Hava, Kara, Deniz olsun tüm Askeri Üslerin kullanımı ve kullandırılması Uluslararası Hukuk ve Nato üyeliği çerçevesinde tekrar gözden geçirilmelidir. RTE ve AKEPE hükümeti malese son 15 Yıl olduğu gibi son derece tutarsız. Dış politika maalesef çelişkilerle dolu, ciddiyetsiz

    10
    18
    yanıtYanıtla
    DICLENIN OGLU:

    ZAMANINIDA BIRILERI UYARMISTI: ''BUNLAR MUHTARLIK BILE YAPAMAZLAR''.

    yanıt0
    yanıt1
    DICLENIN OGLU:

    URSULA SEN GELME ISTENMEYEN ADAM, SEY PARDON KADINSIN. SENIN YERINE BETTINA KUDLA (ALMAN PARLAMENTOSUNDAKI OYLAMADA HAYIR DIYEN YEGANE INSAN) HANIMEFENDIYI GÖNDER. SEN KANDILE YARASIRSIN BENCE OARAYA GIT.

    25
    0
    yanıtYanıtla
    TurkıshSoldier:

    Siz ermeni tasarısını kabul ederken iyiydi! Oldu, bir de sizle anlaşmalar yapalım. Var git yoluna!

    23
    0
    yanıtYanıtla
    Adınızı Yazın:

    İZİN VERMEYİN . . . . . ALMANLAR PKK SEMPATİZANI

    22
    0
    yanıtYanıtla
    vatandaş:

    izin alacaksın reis onay verirse gireceksin. Ya itaat Edeceksin Yada Sınıra Dahi Yaklaşmayacaksın. Sonra Rus Uçağının Başına Gelen sizinde Başınıza gerir

    18
    3
    yanıtYanıtla
    metin Eraslan:

    bu karıya giriş izni verirlerse artık Türkiyeye verdiğim siyasi destek yok olacak, bunlar değilmi Türkiyenin asıl düşmanı

    18
    0
    yanıtYanıtla
    ALTAI SAMANLAR AJANSI:

    KENDINIZI ALDATMAIN - NATO, OLMASAIDI - RUSLAR EZIP GECECEKTI!

    1
    17
    yanıtYanıtla
    Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title