Haberler

    Alman Sanayicide 'Darbe' Endişesi

    TÜRKİYE'de otomobil satışları 2007 yılından beri iki kat arttı.

    TÜRKİYE'de otomobil  satışları 2007 yılından beri iki kat arttı. Geçen yıl Türkiye'de yeni otomobil satışı yüzde 24 artış kaydetti ve 725 bini geçti. Türkiye'deki otomobil pazarında en büyük payı Alman markaları aldı. Alman Otomobil Sanayicileri Birliği'nin (VDA) verdiği bilgiye göre Türkiye'de satılan otomobillerin yüzde 45'i Almanya'dan ithal edildi. Almanya'nın geçen yıl Türkiye'ye otomobil, motor ve yedek parça ihracatı, 7 milyar Euro civarında oldu. VDA, Alman endüstrisi için Türkiye'nin yeniden siyasi istikrara kavuşmasının ve böylece şirketlerin planlarının gerçekleşmesinin büyük öneme sahip olduğu vurgulandı. VDA, "Bu aynı zamanda hukuk devleti için de geçerli" dedi.

    MAKİNECİLER DE UYARDI

    Alman Makine ve Yatırımcılar Birliği de (VDMA) Türkiye'yle ilgili açıklamasında "Siyasette karışık ortam temel olarak yatırımlar için iyi bir çevre yaratmaz" dedi. VDMA, Türkiye'ye gidecek yatırımların daha çok gözden geçirileceğini kaydetti. Alman makine sanayi geçen yıl 3.8 milyar Euro değerinde teknoloji ihracat etti. Geçen yıl Alman makine sanayinin Türkiye'ye ihracatı yüzde 8.5 oranında arttı. Ayrıca Türkiye'nin çevresindeki komşu ülkeler için de ihracatta merkez konumunda olduğuna işaret edildi.

    TÜRKİYE 14'ÜNCÜ SIRADAT

    ürkiye, Almanya'nın dış ticaretinde 22.4 milyar euroyla büyük yer tutuyor. Türkiye, Almanya'nın ihracat yaptığı en önemli 20 ülke sıralamasında 14'üncü sırada. Almanya'nın Türkiye'ye ihracatında makine, otomobil ve kimya sanayi  başı çekiyor. Sadece bu üç dalda 14 milyar Euro tutarında ihracat yapıldı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Almanya Türkiye Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title