Haberler

    Alman Prens, Türk Halkına Destek İçin Türkiye'ye Geldi

    Güncelleme:

    Almanya'nın son imparatoru II. Wilhelm'in torunu Prens Hans Gert-Friedrich, darbe girişiminin ardından, Türk halkına destek vermek üzere, Ankara'ya gelerek AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

    Türkiye'den çok etkilendiğini belirten Prens Gert-Friedrich, "Herkes buraya tatil için gelmeli, ayrıca yatırım yapma konusunda da kendisini engellememeli. Bunun için hiçbir neden yok." dedi. Darbe girişimini Alman medyasından öğrendiğini belirten Prens, Türkiye'deki durumun Alman medyasında 'abartılarak' yer aldığını söyledi.

    Alman medyasında, Türkiye'ye seyahat edilmemesi ve yatırım yapılmamasına yönelik haberler bulunduğunu anlatan Prens Gert-Friedrich, şunları söyledi:

    BEN OLUMLU ETKİLENDİM

    "İnsanların Türkiye'ye gelmeleri teşvik edilmeli. İnsanların bu güzel ülkeye gelmelerini tavsiye ederim. Benim açımdan, şimdiye kadar edindiğim tecrübeye göre, bu uyarının tamamen bir abartı olduğunu söyleyebilirim. Alman medyasında ve televizyonlarında Türkiye'de karmaşa olduğu, caddelerde ve sokaklarda birçok askerin bulunduğu olumsuz bir şekilde gösteriliyor. Ama ben çok olumlu etkilendim. Türkiye hakkında çok olumlu görüşlerim var. Herkes buraya tatil için gelmeli, ayrıca yatırım yapma konusunda da kendisini engellememeli. Bunun için hiçbir neden yok. Türkiye'ye Alman turistlerin gelmemesinin, Almanya'daki negatif haberlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Benim kişisel olarak gördüğüm, bunun bir abartı olduğudur."

    Prens Hans Gert-Friedrich, ziyareti kapsamında, Ankara'daki hastanelerde tedavi gören yaralıları da ziyaret edeceğini bildirdi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Türkiye Politika Dünya Ekonomi Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title