Haberler

    Alman Polisinden Pişkin Bahçekapılı Açıklaması: Kötü Muameleye Maruz Kalmadı, Gözaltına Alınmadı

    Güncelleme:

    TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'yı havalimanında alıkoyarak, kaçakların arasında bir süre tutan Alman polisi pişkince bir açıklamayla kendini savundu.

    Erdoğan, Almanya'da pasaportunu çaldıran, geçici pasaport çıkartan ancak uzun süre polis tarafından bekletilen TBMM Başkan Yardımcısı Ayşenur Bahçekapılı'nın uğradığı muameleye büyük tepki göstermesinin ardından Alman polisinden açıklama geldi. Alman polis yetkilisi, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Köln-Bonn Havalimanı'nda Alman polisleri tarafından kötü muameleye maruz kalmadığını ve gözaltına alınmadığını belirtti.

    TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı Köln kentine yaptığı seyahat sırasında otel lobisinde, içinde pasaport ve kimliklerinin bulunduğu çantasının çalındığını, karakola gerekli şikayeti yaptığını ancak Türkiye'ye dönerken havalimanında Alman polisince alıkonulduğunu ve kötü muameleye maruz kaldığını belirtti.

    Konuyla ilgili olarak DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Köln/Bonn Havalimanı polisinin bağlı bulunduğu Sankt Augustin Federal Polis Merkezi'nden Basın Sözcüsü Başkomiser Jens Flören, iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Flören olayın rutin bir incelemeden ibaret olduğunu, Bahçekapılı'nın kesinlikle gözaltına alınmadığını vurguladı.

    POLİS: GEREKLİ BELGELERİ YANINDA DEĞİLDİ

    Bahçekapılı'nın yaşadıklarıyla ilgili polis memurlarının hazırladığı dosyayı incelediğini söyleyen Flören, Bahçekapılı'nın konsolosluktan aldığı geçici pasaportta Almanya vizesine dair herhangi bir bilginin bulunmadığını belirtti. Flören, "Kendisi polis memurlarına TBMM Başkanvekili olduğu ve diplomatik pasaport taşıdığı bilgisini vermiş ancak bu bilgileri kanıtlayacak bir belge sunamadığı için polisler kendisinden havalimanındaki en yakın polis merkezine gelmesini rica etmişler" diye konuştu.

    BASIN SÖZCÜSÜ: BÜYÜKELÇİLİK YARDIMCI OLDU

    Polis merkezinde memurların Türk Büyükelçiliği ile irtibata geçtiğini söyleyen Basın Sözcüsü Flören, "Büyükelçilik de söz konusu vakada yardımcı olarak söz konusu şahsın (Bahçekapılı) diplomatik pasaport taşıdığını doğrulamış. Bu onaylamanın ardından polis memurları kendisinin seyahat etmesine izin vermişler" diye konuştu.

    POLİS: BU İNCELEME HERKES İÇİN GEÇERLİ

    Bahçekapılı'nın kesinlikle gözaltına alınmadığını ve kötü muameleye maruz kalmadığını söyleyen Flören, "Bu tamamen rutin bir olay. Bir kişi sınıra gelerek diplomatik pasaportunun olduğunu söyler ve bunu polislere ispat edemezse, yani yanında gerekli resmi belgeler bulunmazsa, polisler de bu kişiye inanmaz. Doğal olarak incelemek, denetlemek zorundalar. Büyükelçilik onaylar onaylamaz, şahsın seyahatine de hemen izin verilmiştir. Şahıs diplomatik statüye sahip olduğunu kanıtlayabilseydi, zaten böyle bir olay da yaşanmazdı. Bu rutin denetleme sadece bu şahıs için değil, herkes için geçerlidir" dedi.

    BAHÇEKAPILI: KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ KALDIM

    Anadolu Ajansı'ndaki habere göre Köln/Bonn Havalimanı'ndan çıkarken Alman polisinin kötü muamelesine maruz kaldığını söyleyen Bahçekapılı, "İncitici oldu gerçekten ülkem adına. Bu benimle ilgili bir sorun sadece. Bireysel olarak da çok üzüldüm. Ben bu ülkenin parlamenteriyim. Biz Alman veya yabancı parlamenterlere nasıl saygı, nezaket gösteriyorsak onlardan da aynı şekilde saygıyı ve nezaketi beklemek hakkımız. Ama maalesef böyle bir uygulama olmadı. Kötü bir an geçirdim" diye konuştu.

    Gazetecilerin "Gözaltına mı almaya çalıştılar?" sorusuna Bahçekapılı, "Evet. Havaalanının karakoluna götürdüler. Yurda hani böyle kaçak girmiş gibi olan insanların arasında bekletildim" yanıtını verdi.

    Bahçekapılı, "neden böyle bir muameleye maruz bırakıldığı" yönündeki soru üzerine "Şunu söyleyebilirim; Türkiye yükselen bir güç, Türkiye bağımsızlığını korumak ve geleceğini bağımsız bir şekilde kurgulamak isteyen bir ülke. Sanıyorum bundan çekiniyorlar" diye konuştu.

    Gazetecilerin sorunun nasıl çözümlendiği yönündeki sorusu üzerine Bahçekapılı, uçağı kaçıracağını belirtmesine rağmen polislerin "bizi ilgilendirmez" şeklinde konuştuğunu, kendisini yaklaşık bir saat kadar "nezaketsiz tavırlarla beklettiklerini" ifade etti.

    ERDOĞAN SERT ÇIKMIŞTI

    31. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da pasaportunu çaldıran, geçici pasaport çıkartan ancak uzun süre polis tarafından bekletilen TBMM Başkan Yardımcısı Ayşenur Bahçekapılı'nın uğradığı muameleye büyük tepki göstermişti.

    Erdoğan, "Ya sen teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun. Ama bu ülkenin TBMM başkan yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Ya sen benim TBMM Başkan Yardımcıma bu tür bir yanlışı yaparsan benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bir kere bütün bu personele gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele etmek zorundadır" demişti.

    Kaynak: Deutsche Welle / Güncel

    Ayşe Nur Bahçekapılı Almanya Türkiye Dünya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title