Haberler

Alman Otomobil Kulübü'nden, Yunanistan'a Gideceklere Uyarı

Alman Otomobil Kulübü (ADAC), Yunanistan’a tatile gidecek vatandaşlara yanlarında yeterli miktarda para bulundurmaları uyarısında bulundu.

Alman Otomobil Kulübü (ADAC), Yunanistan'a tatile gidecek vatandaşlara yanlarında yeterli miktarda para bulundurmaları uyarısında bulundu.

Uzun zamandır Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik ve finans krizi ülkenin en önemli gelir kaynağı olan turizmi de etkilemeye başladı. Özellikle Yunanistan'a en çok turist gönderen Almanya'nın rezervasyonlarında beklenilen artış olmazken, Yunanistan'a Alman turistlere de ülkenin finans sisteminin sorunlu olacağını dikkate alarak turistlerin yanlarında mutlaka yeterli miktarda nakip para almaları tavsiye edildi. Alman Otomobil Kulübü (ADAC) tarafından yapılan açıklamada, iflasın eşiğinde bulunan Yunanistan'ı ziyaret edecek turistlerin bir çok sektörde meydana gelecek grevler karşısında hazırlıklı olmaları bildirildi. 18 milyon üyesi bulunan Alman Otomobil Kulübü ADAC tarafından yayınlanan açıklamada, Yunanistan'a tatil için gideceklere yanlarında yeterli miktarda nakit para bulundurmaları uyarısını yapılırken, Yunanistan'ın mali durumunun ve bankacılık sisteminin mevcut ihtiyaçları karşılayamayabileceğini dikkate alarak hareket edilmesi kaydedildi. Banka şubelerinde ve ATM'ler de yeterince Euro'nun olmaması ve vatandaşların kredi kartlarının kullanılamaması halinde mağdur olmamaları için tedbirli olunması belirtilerek, hırsızlık olaylarına karşı da nakit taşıyanların daha dikkatli olmaları istendi.

Açıklamada, alışveriş yapmadan önce kartla ödeme yapıp yapılamayacağının sorulmasını hatırlatılırken, ülkenin uygulayacağı kemer sıkma önlemlerinin halk tarafından protesto edilebileceğini ve bazı hizmetlerin aksaması durumuna hazırlıklı olunması ikazında bulunuldu. Feribot ve havayolu ulaşımlarında, müze ve tören yerlerinde çalışanların grevlere gidilebileceği bildirildi. Aynı sıkıntının sağlık sektöründe da yaşanabileceğini dikkat çekildi. - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Yunanistan Almanya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title