Haberler

Alman Ordusu Müslüman Askerler İçin İmam Arıyor

Güncelleme:

Her beş askerden birinin Müslüman olduğu Alman Silahlı Kuvvetleri'ne imam istihdam etme kararı alındı. Haberi Almanya Savunma Bakanlığı da doğruladı.

Alman Silahlı Kuvvetleri ordu içindeki Müslümanların dini ihtiyaçlarını rahatça yerine getirebilmeleri için tarihinde ilk kez imam istihdam etme kararı aldı.

5 ASKERDEN BİRİ MÜSLÜMAN

Alman "Bild" Gazetesi'nin haberine göre, ordu içinde sayıları giderek artan Müslümanlar için ordunun imam arandığı haberini Almanya Savunma Bakanlığı da doğruladı. Gazetenin haberine göre Müslüman askerler için orduya imam alma ihtiyacı Alman Ordusu içinde her beş askerden birinin göçmen kökenli ve genelde de Müslüman olmasından kaynaklandı.

DANIŞMA MERKEZİ KURULDU

İslam dini içindeki farklı inanışlardan dolayı imam bulunmasının çok da kolay olmadığının belirtildiği haberde, bu sebepten dolayı Koblenz şehrinde oluşturulan bir merkezde farklı inanışlardan askerler için bir danışma merkezi kuruldu.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, her askerin rahatsız edici olmayan ibadetleri yerine getirme ve inanışları için destek alma hakkının olduğu ifade edildi.

2011 yılında Almanya Müslümanlar Konseyi (ZMD) ve Almanya İslam Konseyi'nin başını çektiği sivil toplum kuruluşları Alman ordusundaki Müslümanlar içim imam istihdam edilmesi talebinde bulunmuşlardı.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

battal gazimobilWeb@haberler.com:

Birgun avrupa musluman olucak cekilin ulenn turkler geliyor.

4
5
yanıtYanıtla
Gerçekler AcıtırMobil-IOS:

İnşallah yakın zamanda islam tüm avrupayı sarıp sarmalayacak

3
5
yanıtYanıtla
yorum yapmaz.Mobil-ANDROID:

elin hristiyani müslüman asker için imam işe alıyor bizde olsa yobaz olursun, ilticacı olursun laiklik düşmanı vatan haini olursun

6
1
yanıtYanıtla
aaa:

bizde cumaya gideni fişliyolar

7
0
yanıtYanıtla
Yavuz Sultan selimmobilWeb@haberler.com:

Almanya müslüman olacak kilicsiz biz buralari ele aldik turkiye sen devam et

5
2
yanıtYanıtla
ÖmerMobil-ANDROID:

duy ey TSK gavur yapıyor

5
0
yanıtYanıtla
sakinmobilWeb@haberler.com:

Birgun hepsi musluman olucak nasip olursa turkler geliyor.

4
1
yanıtYanıtla
takvamobilWeb@haberler.com:

ADAMLARDA İNSANLIK VAR

5
0
yanıtYanıtla
... Mobil-ANDROID:

suphesiz Allah nurunu tamamlayacaktir..

3
1
yanıtYanıtla
enes:

HRISTIYAN MUSLUMAN ARAR CHP CHP GAVUR ARAR. MÜSLÜMANLIGA KARSI CIKAR. . KAHROLSUN CHP KAHROSUN PKK

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title