Haberler

Alman Medyası Türkiye'nin Almanya'ya Randevu Vermediğini Yazdı!

Güncelleme:

Alman medyasından Deutsche Welle, Türkiye'nin Almanya'ya olan tepkisine ilişkin çarpıcı iddialar ortaya attı. DW, Dışişleri Bakanı Steinmeier'in Çavuşoğlu ile görüşemediğini yazdı.

Her fırsatta Türkiye'nin iç işlerine karışma eğiliminde olan ve terör örgütlerine alenen destek veren Almanya ile Türkiye arasındaki gerginliğe ilişkin Alman medyası tarafından ilginç iddialar ortaya atıldı.

"STEINMEIER, ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞEMEDİ"

Alman DW'de yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı;

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier bir süredir Ankara'yı ziyaret etmek istiyor. Ancak Ankara'nın tarih önerilerine hızlı yanıt vermediği kaydedildi. Hatta Steinmeier'in ziyareti için haftalar öncesinde bir tarih önerildiği, söz konusu tarihten iki gün önce "bize uygun değil" yanıtının verildiği belirtildi.

"STEINMEIER TELEFONDA BEKLETİLDİ, YİNE GÖRÜŞEMEDİ"

Steinmeier ile Çavuşoğlu'nun telefon görüşmeleri konusunda yaşanan sıkıntılar da gerginliğin bir göstergesi olarak görülüyor. Bakanların telefon görüşmesi için iki kez tarih belirlendiği, ancak ikisinde de Steinmeier'in telefonda bekletildiği, Türk tarafının programı nedeniyle bunların son anda iptal edildiği öğrenildi.

MİLLİ GÜNE BÜYÜKELÇİ BOYKOTU

Öte yandan Türkiye, son dönemde Almanya'dan beklentilerine karşılık bulamayışına tepkisini, resepsiyon boykotu ile sürdürdü.

Almanya'nın yeniden birleşme günü olan 3 Ekim'de tüm dünyadaki Alman temsilciliklerinde verilen resepsiyonlara, hiçbir başkentte Türk büyükelçiler katılmadı.

Berlin'de bu tavır not edilirken, Ankara'nın tepkisinin arkasında, 15 Temmuz darbe girişimine karşı "Almanya'nın Türkiye ile güçlü bir dayanışma göstermediği" algısı olduğu yorumları yapıldı.

Bu arada Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nin 29 Ekim Cumhuriyet bayramı resepsiyonuna da Almanya'dan üst düzey katılım olmaması dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title