Haberler

Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Alman Federal Meclisinin (Bundestag), 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını kabulüne yönelik "Aslı astarı olmayan, tarihi gerçekleri yansıtmayan, yok hükmündeki bu kararı asla kabul etmiyoruz.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Alman Federal Meclisinin (Bundestag), 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını kabulüne yönelik "Aslı astarı olmayan, tarihi gerçekleri yansıtmayan, yok hükmündeki bu kararı asla kabul etmiyoruz." dedi.

Tin, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin mazlum coğrafyaların yardım eli olduğunu belirterek, en sıkıntılı dönemlerde dünyaya insanlık dersi veren bir ülke olduğunu kaydetti.

Almanya Meclisinin tarihi bir yanılgının tam ortasında, ne yapacağını şaşırmış halde bulunduğunu ifade eden Tin, bu ülkenin yıllardır el altından PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerini destekleyerek terörizmin büyümesine imkan tanıdığını savundu.

Almanya'nın, aldığı bu kararla ikiyüzlü tutumunu belgelediği ve teröre verdiği desteği meclis kararıyla resmileştirdiği ifadesini kullanan Tin, açıklamasına şöyle devam etti:

"Hem terörizme destek olacak, katliamlar yapacaksın, hem de bu katliamları örtbas etmek için deli saçması kararlar alacaksın. Yakın dönemde ırkçı saldırılara maruz kalarak katledilen Türklerin hesabını veremeyen Almanya, bu tavrıyla teröre uzanan elini ve desteğini açıkça tescillemiştir. Almanya önce bunların hesabını vermelidir."

Haçlı ruhunu yaşatmak için mesnetsiz kararlar aldığını belirttiği Almanya'nın insan hakları hamiliği yapacak kadar temiz bir geçmişinin bulunmadığını belirten Tin, Suriye'de Esed rejiminin katlettiği 500 bin insan için tek bir cümle bile kurmamalarının düşündürücü olduğunu kaydetti. Tin, açıklamasında, "Türkiye olarak aslı astarı olmayan, tarihi gerçekleri yansıtmayan, yok hükmündeki bu kararı asla kabul etmiyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Ülkemizin egemenlik hakkına apaçık müdahaledir"

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da bir yazılı açıklama yaparak Alman Meclisinin kararını kınadığını bildirdi.

Özkan, "Sözde Ermeni soykırımı yalanı bu kez Almanya'da hortladı. Tarihsel gerçeklikle bağdaşmayan bu tasarı, ülkemizin egemenlik hakkına apaçık müdahaledir." değerlendirmesinde bulundu.

Özkan, Türk-Alman dostluğuna zarar veren bu yalanın aynı zamanda bölgesel ve küresel barışı yok etmekten başka hiçbir amacının bulunmadığını vurguladı.

EBSO Başkanı Yorgancılar

Öte yandan Ege Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman Meclisinin kararının beklenmedik bir sonuç olduğunu söyledi.

İki ülkenin çok eskiden beri süregelen bir dostluğu ve ticari partnerliğinin bulunduğunu ifade eden Yorgancılar, "Hükümetimiz gerekli değerlendirmeyi yapacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye Denizli Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title