Haberler

Alman Konuklar Antandros'a Hayran Kaldılar

Edremit ile kardeş şehir olan Almanya’nın Kamp Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt ve beraberindeki Alman heyet Edremit ziyaretinde tarihi Antandros Antik Kenti’ni gezdi.

Edremit ile kardeş şehir olan Almanya'nın Kamp Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt ve beraberindeki Alman heyet Edremit ziyaretinde tarihi Antandros Antik Kenti'ni gezdi. Konuklar Antandros'a hayran kalırken kardeş Belediye Başkanı Landscheidt kazıları yürüten Antandros Derneği'nin onursal üyesi oldu.

Edremit Belediyesi'nin kardeş şehri Kamp Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt ve 10 kişilik Alman heyet iki günlük ziyaretlerinde resmi ziyaretlerin yanı sıra ilçenin değişik yerlerini de ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt, Başkan Yardımcısı Dr. Christoph Müllmann ve Alman heyet Altınoluk Mahallesi'nde bulunan tarihi Antandros Antik kentini ziyaret etti. Antandros Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat tarafından bilgilendirilen konuklar Antandros'tan İtalya'ya gidip Roma'yı kuran Aeneas'ın efsanevi hikayesine ve binlerce yıllık geçmişe sahip bir antik kente hayran kaldılar. Antik kentten sonra kazıları yürüten Antandros Derneği'nin bulunduğu Abdullah Efendi Konağı'nı ziyaret eden Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt, Antandros Derneği'nin onursal üyesi oldu. Antandros Derneği Bakanı Gülçin Cömert, konukların Antandros'u çok beğendiklerini belirterek "Antik şehrimiz ve 15 yıldır yürütülen kazılar ile ilgili bilgiler verdik ve kardeş Başkanımızı derneğimizin onursal üyesi yaptık" dedi. Kamp Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt, daha öncede geldikleri Edremit'te kültürel değerlere sahip çıkıldığı görmekten memnun olduklarını belirterek Antandros kentinin deniz ile iç içe bir nokta da çok güzel bir yerde bulunduğunu bunun yanında yüzyıllar öncesine dayanan geçmişinin de çok ilgi çekici olduğunu söyledi. Alman konuklara ziyaret sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Belediye Meclis üyeleri, Antadros Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat, Dernek Başkanı Gülçin Cömert ve belediye görevlileri eşlik etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Belediyesi Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title