Haberler

Alman Kadın, Hastanede Sahipsiz Kaldı

Güncelleme:

Almanya'da aşık olduğu evli sevgilisiyle birlikte yaşamak için 32 yıl önce Adana'ya gelen Bernhardine Krall, 13 yıl önce ölen ailesiyle birlikte yaşadı.

Almanya'da aşık olduğu evli sevgilisiyle birlikte yaşamak için 32 yıl önce Adana'ya gelen 78 yaşındaki Bernhardine Krall, 13 yıl önce ölen ailesiyle birlikte yaşadı. Beyin kanaması geçiren ve hastaneye kaldırılan Alman kadının tedavisi tamamlandı, ancak gidecek yeri olmadığı için taburcu edilemiyor. Ölen babasının sevgilisinin bakımını yapan Hayriye Özbek, Alman yetkililerden yardım bekliyor.

Adana'dan 1970 yılında Köln kentine giden İsmail Tanrıkulu, çalıştığı bir iplik fabrikasında geçirdiği iş kazasında parmakları kesilince tedavi için kaldırıldığı hastanede bakıcı Bernhardine Krall ile tanışıp ona aşık oldu. Evli ve 7 çocuk babası Tanrıkulu, taburcu edilmesinin ardından 1983'te Krall'la Türkiye'ye geldi. Tanrıkulu'nun 2002 yılında akciğer kanserinden vefat etmesine rağmen ülkesine dönmeyen Krall, Türk sevgilisinin çocuklarıyla yaşamını sürdürdü.

TEDAVİSİNİ HASTANE ÜSTLENDİ

Tanrıkulu'nun kızı Hayriye Özbek'in yanında kalan Krall, yaklaşık 1,5 ay önce geçirdiği beyin kanamasının ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde Beyin Cerrahi Servisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi edildi. Almanya'da herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve herhangi bir yakınına ulaşılamayan kadının, tedavi masraflarını hastane üstlendi. Ancak, tedavisi tamamlanıp taburcu edilmesi gereken Alman kadın, bugüne kadar bakımını üstlenen sevgilisinin kızı Hayriye Özbek, kabul etmeyince ortada kaldı. Bunun üzerine Balcalı Hastanesi yetkilileri, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği ile irtibata geçip yardım istedi.

ALMAN BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN YANIT BEKLENİYOR

Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, hastaya gerekli müdahaleleri yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Hastamız şu anda toparlama aşamasında ve taburcu olacak. Biraz rehabilitasyon gereken evde bakılabilecek bir hasta. Birlikte yaşadığı kişinin kızı 'bakamayacağını' bildirdi. Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne başvuru yaptık. İlgileneceklerini daha sonra bize dönüş yapacaklarını bildirdiler. Buradan gelecek yanıta göre hareket edeceğiz."

'BU HALİYLE BAKAMAM'

Ev temizliklerine giderek geçimini sağladığını belirten 3 çocuk annesi Hayriye Özbek, annesinin kuması olan Krall'a 12 yıldır baktığını, kadının Almanya'da yaşayan iki kızı olduğunu ancak isimlerini ve adreslerini bilmediğini söyledi. Krall'ın beyin kanaması nedeniyle algılama ve konuşma yetisini büyük ölçüde kaybettiğini anlatan Özbek, şöyle dedi:

"Evimizde beraber yedik, içtik. Hastalandığında ilaçlarını cebimizden karşıladık. Ben kendisine evlatlarım gibi baktım. 'Kızlarım bana senin gibi bakamaz' diyordu. Ancak şimdi hastalığı sebebiyle daha fazla bakıma ihtiyacı var. Ben ev temizliğine gidiyorum, 3 çocuk sahibiyim. Aynı zamanda iki odalı bir evde yaşıyorum. Bu nedenle artık bakamayacağım. Alman yetkililerden ve vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Türkiye Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title