Haberler

Alman İşadamları Türkiye ile Ekonomik ve Ticari İlişkileri Devam Ettirmek de İstekliyiz

Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İş Adamları Derneği TİAD ve Nürnberg Ticaret Odası IHK'nın ortaklaşa düzenlediği Türkiye ve yatırım toplantısı, TİAD Nürnberg toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İş Adamları Derneği TİAD ve Nürnberg Ticaret Odası IHK'nın ortaklaşa düzenlediği Türkiye ve yatırım toplantısı, TİAD Nürnberg toplantı salonunda gerçekleştirildi. Türkiye'deki son gelişmeler ışığında işadamları ve uzmanlar Türkiye'ye yatırımlar konusunu tartıştı. Bazı zorluklara rağmen birçok yabancının Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerine devam etme isteğinin altının çizildiği toplantıya İstanbul'dan katılan FM Consulting CEO'su Peter J. Heidinger 'Türkiye'de siyasi belirsizliklere rağmen ekonomide işler gayet iyi gidiyor. Görüştüğümüz pek çok yatırımcı ve iş adamı da 2016 yılının ve izleyen dönemlerin çok iyi geçeceğini belirtiyorlar. Mevcut durum ve beklentiler iyi seyrediyor.' dedi. TİAD Nürnberg'in Başkanı Erdal Çeç ise konuşmasında son 5 yılda belki 40 kere Türkiye'ye gittiğini belirterek, işlerin sürekli olarak iyiye gittiğini ifade etti ve özellikle inşaat sektöründe oluşan fırsatlardan yararlanıldığını vurguladı.

Birçok şirketin yatırımı var

Prof. Dr. Orhan Kocagöz ise, Frankonya'daki birçok şirketin Türkiye'de yatırımları olduğunu örnekleyerek, Türkiye ile ilgili Alman yatırımcılara yönelik TİAD özel toplantılarının devam edeceğini söyledi. 'TİAD olarak bir bilgi platformu sunmak istiyoruz Alman yatırımcılara. Bu doğrultuda yatırımcılarla ve uzmanlarla bir araya gelerek bu tarz çalışmaları devam ettireceğiz. Sektör bazında da bu uğraşlarımızı sürdürüyoruz.' dedi. IHK'dan Christian Hartmann da IHK'nın gelecek yıl da Türkiye hakkında toplantılarına devam edeceğini belirtti.

15'i Alman 30 iş adamı, uzman ve ilgililerin katıldığı toplantı görüş ve tecrübelerin aktarıldığı bir ortamda geçti. Uzmanlar sonuç olarak yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin devam ettiğini vurgulayarak Türkiye'yle iş yapan ya da Türkiye'ye yatırım yapma planları olanların bu konuda danışmanlık veren kurumlardan ve uzmanlardan yararlanırlarsa, Türkiye'yle ilgili daha net ve doğru bilgiler edinilebileceğinin altını çizdiler. - Nurnberg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title