Haberler

Alman Heyetten Konteyner Kent Ziyareti

Almanya'dan Şanlıurfa'ya gelen aralarında siyasetçi, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu bir heyet, Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi'ni gezdi.

Merkezi Almanya'da bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) organizasyonu kapsamında kente gelen UETD Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal'in de bulunduğu heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi ziyaret etti.

Daha sonra Harran ilçesine gelen heyet, burada Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti. AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez de konteyner kent hakkında heyete brifing verdi.

Heyet, daha sonra konteyner kentteki okulları, sosyal alanı, marketleri ve Suriyeli aileleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Zingal, ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, UETD olarak Türkiye'ye bir gezi düzenlediklerini, bu kapsamda dün Diyarbakır'da incelemelerde bulunduklarını ve bugün ise Şanlıurfa'da konteyner kenti gezdiklerini söyledi.

Heyetteki Almanların konteyner kentteki gezide büyük ilgi ile karşılandığını belirten Zingal, "Burada çeşitli konulara değindik. İlk etapta mültecilerin burada yaşam tarzlarını gördük. Çocukları, okullarını gördük. Çeşitli imkanlara sahip olduklarını gördük. Almanlar, çocuklarla konuştuklarında her seferinde çocukların yüzlerinde bir gülümseme söz konusu. 'Bu çocukların mutlu olduklarını biz gülümseyen yüzlerinden anladık' dediler." diye konuştu.

Ziyaret sırasında bazı siyası konuları da konuştuklarını dile getiren Zingal, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalan Geri Kabul Antlaşması hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Berlin Milletvekili Kristian Fonctent, konteyner kentte çok müthiş hizmetlerle karşılaştıklarını belirtti.

Almanya'nın bilindiği gibi bir milyon mülteciyi barındırdığını kaydeden Fonctent, "Ama Almanya ile Türkiye'yi kıyaslarsak Türkiye ise bugün itibariyle 3 milyon mülteciyi barındırıyor. Tabii ki bu kıyaslanacak bir durum değil. Türkiye gerçekten çok ilginç ve çok düzenli, verimli bir şekilde mültecilere yardım ediyor. Özellikle de çocuklarla konuştuğumuzda onların yüzü hep gülüyordu. Onların mutlu olduğunu da böylece anladık" şeklinde konuştu.

Heyete, AK Parti Milletvekili Halil Özcan, Harran Kaymakamı Temel Ayca ve Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Almanya Harran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title