Haberler

Alman Heyet Anlı'yı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Diyarbakır'da bulunan Almanya Sol Parti Milletvekili Karin Binder ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Seçimleri yerinde izlemek amacıyla gözlemci sıfatıyla Diyarbakır'da bulunan Almanya Sol Parti Milletvekili Karin Binder ve sivil toplum örgütü temsilcileri Gökay Akbulut, Gül Güzel, Rudolf Bürgel, Lukas Obwald, Ergün Özcan ve Jürgen Patzelt'ten oluşan heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Eşbaşkan Anlı, Cuma günü yaşanan patlamadan dolayı üzgün olduklarını ve bir yandan da yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirterek, farklı kimliklerin ortak mücadelesi ile Meclis'te yer alacakları için de sevinçli olduklarını söyledi. Cuma günü yaşanan olayda yaşamını yitirenlere bugün tekrar taziye ziyaretinde bulunduklarını dile getiren Anlı, 2015 genel seçim sonuçlarının İstasyon Meydanı'nda yaşamını yitirenlere duyulan bir saygının sonucu olduğunu kaydetti.


'Bu Başarı Hepimizin Başarısıdır'


Ortadoğu'nun çok kötü ve zor bir süreçten geçtiğini, Irak ve Suriye'de adım adım insani değerlerin ortadan kalktığını kaydeden Anlı, bu coğrafyada barış, kardeşliğin egemen olması ve farklı kimliklerin beraber mücadele vermesinin ise ilerisi için umut verici olduğunu söyledi. Anlı, "Seçim güvenliği ve yaşanacak hak ihlalleri konusunda bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan burada bulanan dostlarımıza da özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Bu başarı hepimizin başarısıdır" dedi.


Binder: Türkiye'de Farklı Bir Kapı Açıldı


Görüşmeden dolayı duyduğu memnuniyetti dile getiren Almanya Sol Parti Milletvekili Karin Binder de Cuma günü meydana gelen patlamadan dolayı da başsağlığı dileklerini Anlı'ya iletti. Pazar günü yapılan seçimlerin ardından Türkiye'de farklı bir kapının açıldığını belirten Binder, "Bu kapı beraberinde birçok değişimi getirecektir" diye belirtti. Almanya Sol Parti'nin HDP ile kardeş parti olduğuna ve sürekli dayanışma içinde olduğuna vurgu yapan Binder, seçimlerde az da olsa katkıları varsa, bu katkıdan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Gül Güzel Almanya Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Turan:

Son iki ay içerisinde Almanlar, İngilizler, Fransızlar, İsrailliler, Amerikalılar HDP''li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine gelip ne görüşüyor açıkçası merak etmiyor değilim. ama şundan eminim ki ülke menfaatlerine ters şeyler dönüyor. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title