Haberler

Alman Havaalanlarında Yılın İlk Yarısında 50,3 Milyon Yolcu Ağırlandı

Almanya'da havaalanlarında bu yılın ilk altı aylık döneminde 50 milyon 332 bin yolcu ağırlandı.

Almanya'da havaalanlarında bu yılın ilk altı aylık döneminde 50 milyon 332 bin yolcu ağırlandı. Yolcu sayısı, 2014 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 4,4 artış kaydetti.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nce (Destatis) bugün açıklanan verilere göre, Almanya'da bu yılın ilk yarısında 50 milyon 332 bin yolcu ülkedeki havaalanlarından varış noktalarına hareket etti. Ulusal ve uluslararası havaalanlarından faydalanan yolcu sayısı 2014 yılına kıyasla yüzde 4,4 arttı.

Yabancı ülkelerle bağlantılı hava trafiğinde taşınan yolcu sayısı, 2014 yılına göre yüzde 5,1 artarak 39 milyon 76 bin oldu. İç hatlarda seyahat eden yolcu sayısı ise yüzde 2'lik artışla 11 milyon 256 bin olarak belirlendi.

Türkiye, Avrupa istikametine en fazla yolcunun uçtuğu ülke oldu

Almanya'nın Avrupa ülkeleriyle olan hava trafiği de 30 milyon 344 bin yolcuyla yüzde 4,9 artış kaydetti. Türkiye, Almanya'dan Avrupa istikametine en fazla yolcunun uçtuğu ülke olurken, Avrupa ülkeleriyle olan hava trafiğinin artmasında önemli bir paya sahip oldu.

Almanya'nın söz konusu dönemde Türkiye bağlantılı hava trafiği yüzde 8,6 artış kaydetti. Alman havaalanlarında Türkiye istikametli 3 milyon 185 bin yolcu ağırlandı.

Almanya'dan Avrupa'da uzun süredir siyasi ve ekonomik istikrarı sarsan Yunanistan'a uçan yolcu sayısı yüzde 8,3, İtalya'ya yüzde 7,3 ve İngiltere'ye de yüzde 6,8 artış kaydetti. Alman havaalanlarından Rusya'ya giden yolcu sayısı ise yüzde 15,6 geriledi.

Söz konusu dönemde, Almanya'nın kıtalar arası hava trafiği büyümesi yüzde 5,6 seviyesinde gerçekleşti. Kıtalar bazında hava trafiğinde en yüksek artış yüzde 12,5 ile Afrika oldu. Bunu yüzde 8'lik artışla Asya ve yüzde 0,8'lik artışla da Amerika kıtası izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title