Haberler

Alman Gazetesi: El Cezire Muhabiri Kesinlikle Mısır?a İade Edilmeyecek

Alman gazetesi: El Cezire muhabiri kesinlikle Mısır'a iade edilmeyecek Berlin'den Katar'a gitmek isterken gözaltına alınan El Cezire televizyonunun kıdemli muhabiri Ahmed Mansur serbest bırakılırken, Kahire yönetimi tarafından devletin iç güvenliğini tehlikeye sokan, gerçeğe aykırı bilgi yaymakla suçlanan ve hakkında Mısır'da tutuklama kararı bulunan Mansur'un kesinlikle Mısır'a da iade edilmeyeceği belirtildi.

Alman gazetesi: El Cezire muhabiri kesinlikle Mısır'a iade edilmeyecek

Berlin'den Katar'a gitmek isterken gözaltına alınan El Cezire televizyonunun kıdemli muhabiri Ahmed Mansur serbest bırakılırken, Kahire yönetimi tarafından devletin iç güvenliğini tehlikeye sokan, gerçeğe aykırı bilgi yaymakla suçlanan ve hakkında Mısır'da tutuklama kararı bulunan Mansur'un kesinlikle Mısır'a da iade edilmeyeceği belirtildi.

Gelişmeleri değerlendiren Mannheimer Morgen gazetesi, 'Görünüşe göre ilgili federal bakanlıklarda hafta sonunda çalışanlar uyudu' değerlendirmesini yaptıktan sonra, 'Ünlü televizyon muhabiri Ahmed Mansur'un hapiste bir gece geçirdikten sonra serbest kalmasını başka türlü açıklamak mümkün değil. Berlin Eyalet Yüksek Mahkemesi yıldırım hızıyla karar alarak Federal Hükümet'in 'siyasi çekincelerini' göz önünde bulundurmuş oldu. Oysa daha önce benzeri çekinceler kimse tarafından dile getirilmemişti, aksi takdirde Mansur gözaltına alınmazdı bile. Sonuçta Federal Hükümet, Kahire'de baskıcı bir rejim oluşturan kadronun hizmetinde olduğu suçlamasıyla karşı karşıya kalacağı için gülünç duruma düştü' diye devam etti.

Hannover'de çıkan Neue Presse gazetesi de Ahmed Mansur'un Almanya'dan Mısır'a iade edilmeyeceğinin kesin olduğunu söyledi. Gazete, El Cezire televizyonunun ünlü muhabirinin, Berlin'deki hapishaneyi içinden tanıyarak nahoş bir tecrübenin sahibi olduğunu bildirerek, 'Mansur'un, işkence, keyfi adalet sistemi ve idam tehdidi ile karşı karşıya kalacağı bir ülkeye iadesine Alman hukuk devleti onay veremezdi. Hem de tutuklama emrinin kanuna aykırı olup olmadığı açıklığa kavuşturulmamışken. Mansur, Kahire tarafından Mısır'ın iç güvenliğini tehlikeye sokan gerçeğe aykırı bilgi yaymakla suçlanıyordu. Böyle bir suçlama, Almanya'da olsa olsa Basın Konseyi'nden bir ihtar getirirdi, o kadar' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

El Cezire Kahire Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title