Haberler

Alman Danışmanın Atatürk Hayranlığı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a fahri danışmanlık yapan Münih Belediyesi eski Başkanı Christian Ude, "Şimdi sıra, Münihli yabancı bir işçinin Türkiye'ye yararlı olmasındadır" derken, ilk iş olarak çalışma odasına bir Atatürk portresi astı


Arkadaşlıkları uzun yıllara dayanan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a fahri danışmanlık hizmeti veren Münih Belediyesi eski Başkanı Chiristian Ude, emekli olmasına karşın İstanbul'da bir tatilci olarak değil de, bir çalışan olarak yollara düştü. Maltepe'ye her geldiğinde çocuk yuvası, huzurevi gibi ziyaretlerde bulunan, sokak sokak gezen Ude, "Siyasetçi nereye giderse gitsin, laubalilik olarak görülse de herkesle tokalaşmalı" diyerek halkla ilişkilerin daima sıcak tutulmasından yana olduğunu söyledi.

FUAR, YENİ PAZAR OLUŞTURUR

İstanbul Anadolu Yakası'na yapılacak bir fuarın Alman katılımcılara yeni bir pazar oluşturacağını belirten Ude, Maltepe'nin de Münih gibi modern ve geleneklerle yaşayan bir kent olması için fikir üreteceğini ifade etti. Christian Ude'nin boş durmayacağı bildiğini ve tecrübe hazinesini nadasa bırakmak yerine, verimli hale getirmek için Maltepe'ye davet ettiğini belirten Başkan Kılıç da, "Gençlik döneminden beri tanıdığım Başkanın fark yaratacağını biliyorum. İnsanlara, ondan öğrendiğim gibi dokunuyorum" dedi.

ODASINA ATATÜRK PORTRESİ ASTI

Maltepe'de bulunan çalışma odasına ilk iş olarak bir Atatürk portresi asan Christian Ude, Münih'in kalkınmasında rol oynayan yabancı işçilerden söz ederken, "Neden İstanbul'a faydası dokunabilecek Münihli bir yabancı işçi olmasın ki?" diyerek, bir yandan vefa borcu ödediğini ima etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ali Kılıç Maltepe Münih Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title