Haberler

Alman Çoban Köpekleri Sokak Hayvanları İçin Yarıştı

Nilüfer Belediyesi, Alman Çoban Köpekleri Irk ve Spor Derneği işbirliğiyle Marmara Cup 2016 Yarışması'na ev sahipliği yaptı. Yarışmada Alman çoban köpekleri sokakta yaşayan can dostlar için boy gösterdi.

Çevre ve doğal yaşam kenti Nilüfer'de sokak hayvanları yararına Alman Çoban Köpekleri Irk Standartları Marmara Cup 2016 Yarışması düzenledi. Nilüfer Belediyesi, Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği işbirliğiyle düzenlenen organizasyondan elde edilen gelir ile Nilüfer'de sokak hayvanları için kurulan beslenme odaklarına 10 tane daha eklenecek. 100'ün üzerinde köpeğin katıldığı yarışmada, Alman çoban köpekleri hünerlerini sergiledi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Dünyayı birlikte paylaştığımız hayvan dostlarımızın, özellikle sokak hayvanlarının ve doğal yaşamın korunması için çabalarımızın daha da artması en büyük dileğim. 2050 yılında dünyamızı 10 milyar insanın paylaşacağı öngörülüyor. Ama ne yazık ki hayvan dostlarımız; hızla artan nüfus, yapılaşma, doğal alanların tahribatı gibi nedenlerle giderek yok oluyor. Yani biz çoğalıyoruz, onların nesli tükeniyor. Bu çok düşündürücü bir durum. Ne yazık ki sıkça karşılaştığımız bir durum da şu: İnsanlar, evlerine kedi ve köpek gibi evcil hayvanları alırken, aslında onların artık ailenin bir parçası olmaları gerektiğinin farkına varamıyorlar. Bir süre sonra bakamadıkları, sıkıldıkları ya da başka nedenlerle onları sokağa terk ediyorlar. Düşünsenize, bu durumda o kadar çok hayvan var ki. Biz Nilüfer Belediyesi olarak, sahiplendirme konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. İşte, terk edilen sokak hayvanlarının bir kısmı da bizim barınaklarımızda yeni sahiplerini bekliyorlar. Nilüferlilerden, Bursalılardan isteğim öncelikle hayvanları bir oyuncak gibi görmesinler. Ailenin bir ferdi olarak benimseyip, öyle sahiplensinler" dedi.

Başkan Bozbey, "Hayvan dostlarımız, sokakta gerçekten zor koşullarda yaşamlarını sürdürüyor. Biz Nilüfer Belediyesi olarak, beslenme odaklarımızla, kedi evlerimizle, 'Bir kap su' gibi projelerimizle elimizden geleni yapıyoruz. Gönüllü hayvan severlerin desteğiyle bu çabalarımızı daha da geliştirmek en büyük arzumuz. Bugün, Alman Çoban Köpekleri Irk ve Spor Derneği işbirliğiyle düzenlediğimiz Marmara Cup 2016 Yarışması, bu çerçevede sokak hayvanlarına dokunan bir etkinlik. Bu yarışmadan elde edilen gelir sokak hayvanları için kullanılacak. Nilüfer'deki beslenme odaklarına bu yarışmayla 10 adet daha eklenecek. Türkiye'nin yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinden Alman çoban köpekleriyle yarışmamıza katılanlara, emeği geçen herkese, tüm destek verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş ise, dernek olarak sadece Alman çoban köpekleri için değil sokak hayvanları için de çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Marmara Cup 2016'da Alman çoban köpekleri, iş köpekleri kategorisinde bir de gösteri düzenledi. Katılımcılar gösterisi büyük bir heyecanla izledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Bozbey Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title