Haberler

Alman Çift Tüm Organlarını Bağışladı

Antalya sevdalısı Alman 49 yaşındaki Sylvia Groenewald ile eşi 50 yaşındaki Paul Johannes Groenewald, tüm organlarının yanı sıra, bedenlerini kadavra olarak bağışladı.

Antalya sevdalısı Alman 49 yaşındaki Sylvia Groenewald ile eşi 50 yaşındaki Paul Johannes Groenewald, tüm organlarının yanı sıra, bedenlerini kadavra olarak bağışladı.

Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiklerini, bu nedenle organlarını 4 yıldır yaşadıkları Antalya'da bağışladıklarını belirten 2 çocuklu Alman çift, yakın arkadaşları Tuna İşler ile birlikte geldikleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Merkezi'nde bağış formu doldurdu. Groenewald çifti, organlarının yanı sıra, kadavralarını da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından kullanılması için bağışladıklarını söyledi.

Kendisinin emekli polis eşinin ev hanımı olduğunu söyleyen Paul Johannes Groenewald, " Almanya'da çok sayıda Türk dostumuz var. Onların tavsiyesi ile Atatürk ile ilgili kitaplar okuduk ve etkilendik. 2012 yılında eşim ve ben Türkiye'ye yerleşmeye karar verdik. Daha önceki yıllarda tatil için çok kez geldiğimiz Antalya'yı tercih ettik ve aile dostumuz Tuna İşler beyin yardımlarıyla yerleşip burada yaşamaya başladık. Bugün de organlarımızı ve kadavramızı bağışlamak üzere Akdeniz Üniversitesi'ne geldik, çok mutluyuz" diye konuştu.

Tuna İşler ise kendisinin yıllar önce kadavra bağışında bulunduğunu, Alman arkadaşlarının da bu fikre sıcak baktığını, başka Alman dostlarının da toplu bağış yapmak üzere Antalya'ya geleceğini söyledi.

5 AYDA 8 KADAVRA BAĞIŞI

AÜ Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün KeçecioğlU, Organ bağışı konusunda yaptıkları çalışmaların geri dönüşümünün istenen seviyede olmadığını, ancak yılın 5 ayında 8 kadavra bağışı ile dünyaya örnek merkezleri geride bıraktıklarını belirtti. Nilgün Keçecioğlu, "Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Türkiye'nin en büyük organ nakli merkezi olmasının yanı sıra, her tür organ ve doku naklinin yapıldığı dünyanın sayılı merkezleri arasında yer alıyor. Merkezimiz 2016 yılının ilk 5 ayında 8 kadavra bağışı ile kadavradan bağış oranını yüzde 60'ın üzerine çıkarmayı başardı" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Almanya Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title